16. december 2017
Omkring 20 politifolk var til stede i Retten i Roskilde i forbindelse med afslutningen af retssagen, der strakte sig over 14 retsdage. Foto: Katrine Wied
Omkring 20 politifolk var til stede i Retten i Roskilde i forbindelse med afslutningen af retssagen, der strakte sig over 14 retsdage. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ni unge idømt i alt 13 års fængsel: Satte pistoler for tindingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni unge idømt i alt 13 års fængsel: Satte pistoler for tindingen
Roskilde - 25. september 2017 kl. 15:59
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni personer med mere eller mindre fast tilknytning til rockergruppen Mongols MC fik mandag eftermiddag tilsammen over 13 års fængsel for flere tilfælde af trusler, vold, ulovlig tvang, røveri og frihedsberøvelse.

Blandt de forhold, der blev dømt for, var et overfald og røveri på en pusher i Jyllinge og dennes kammerat, som de mødtes med ved Baunehøjskolen en aften i oktober sidste år under dække af at ville købe kokain.

I stedet satte de pistoler for tindingen af dem begge og tvang dem ind i en bil, som satte kursen mod Gundsømagle, men under turen lykkedes det pusheren at undslippe ved at springe ud af den kørende bil.

Nogle af de dømte deltog også i et overfald på Himmelev Gymnasium senere samme måned, hvor de dukkede op bevæbnet med bl.a. økse, totenschlæger og køller og bankede en elev med en hammer.

En enkelt af de dømte er kvinde. Hun optrådte bl.a. som lokkedue, da en ung mand, der havde narkogæld, blev lokket i baghold på Slangerup Station.

Her ventede seks af de nu dømte, der var maskerede og tvang ham ind i en bil, hvor han blev holdt fanget i flere timer og udsat for vold, indtil han fik sin far til aflevere 27.000 kroner i kontanter og et dyrt ur.

De hårdeste straffe blev givet til Niklas Johannes De Boer, der fik fire års fængsel, Jonas Hajib, som fik tre års fængsel, og til Ramyar Khalidnajad og Yousef Kromann Zorgati, som begge fik to års fængsel.

Disse fire gar siddet varetægtsfængslet i 10-11 måneder og blev ført direkte til afsoning, efter dommen blev afsagt.

- Jeg er meget tilfreds med dommen her i dag. Retten har sendt et klart og tydeligt signal om, at denne form for kriminalitet ikke tolereres i vores samfund, siger senioranklager Randi Tvile fra Midt og Vestsjællands Politi.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk