13. juni 2021
Lars Christensen er en af ejerne af Soho, der har natklubber i Holbæk og Roskilde. Begge steder har holdt lukket siden den 11. marts 2020. Billedet er fra åbningen i Roskilde i 2017. Foto: Mie Neel
Lars Christensen er en af ejerne af Soho, der har natklubber i Holbæk og Roskilde. Begge steder har holdt lukket siden den 11. marts 2020. Billedet er fra åbningen i Roskilde i 2017. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natklub har holdt lukket i et helt år: - Vi kommer til at starte fra bar bund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Natklub har holdt lukket i et helt år: - Vi kommer til at starte fra bar bund
Roskilde - 11. marts 2021 kl. 14:44
Af Lars Ahn Pedersen

Da Soho sammen med resten af landet lukkede ned efter statsministerens pressemøde den 11. marts sidste år, havde natklubbens ejere ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at de 12 måneder senere kan se tilbage på et helt år uden en eneste åbningsdag.

arrow Læs også: Diskoteksejer har ikke et øje tørt: Planer om genåbning er både »magisk« og »uventet«

Men sådan har betingelserne været for diskoteker og natklubber, som har været nødt til at holde lukket konstant, mens restauranter, caféer, barer og værtshuse i mellemtiden har haft perioder, hvor de måtte have kunder.

- Det mest frustrerende har været uvisheden. I starten troede vi, at det bare drejede sig om 14 dage, men så gik der tre uger, og så gik der en måned, og så regnede vi med, at vi kunne åbne efter sommerferien eller senere på året, men så kom anden bølge. Nu er vi nået til det punkt, hvor vi ikke tror på noget, før vi får en udmelding, siger Lars Christensen, som er en af Sohos ejere.

Et år uden indtægter

Soho åbnede på havnen i Holbæk i 2013 og kom i 2017 også til Roskilde, hvor man flyttede ind i det gamle posthus i Jernbanegade ved stationen. Begge steder fik man hurtigt fat på det voksne publikum, men festen sluttede brat den aften i marts for et år siden og har stået stille lige siden.

Ventetiden har Sohos ejere brugt på at få malet og renoveret de to natklubber og ellers forsøgt at holde forretningen kørende, selv om der ikke er kommet indtægter ind i 12 måneder.

- Vi har levet på bankens nåde, for hjælpepakkerne kommer med en-to måneders forsinkelse, og der skal jo betales regninger. Heldigvis er det blevet nemmere at søge om hjælp, og udbetalingerne sker også hurtigere nu, siger Lars Christensen.

Og mens flere virksomheder gruede for, at de skulle betale moms den 1. marts, betød et år uden indtægter, at Soho står til at få tilbagebetalt moms.

Starter fra bar bund

Lars Christensen forventer selv, at det først bliver på den anden side af sommerferien, at natklubber og diskoteker får lov at åbne. Til den tid skulle det meste af befolkningen gerne være vaccineret, og coronapasset er formentlig også indført.

Han håber, at regeringen kommer med en udmelding i god tid, selv om mønsteret indtil videre har været, at genåbninger bliver meldt ud med kort varsel.

- Vi har medarbejdere, der er hjemsendt, men alle vores timelønnede unge har for længst fundet noget andet, så vi kommer til at starte fra bar bund og skal finde 30-40 medarbejdere. Derfor vil det være rart med en udmelding i god tid, siger han.

Det står heller ikke klart, hvordan folk reagerer, når de igen må færdes i nattelivet, og hvilke regler der kommer til at gælde til den tid.

- Vi har brugt tiden på at udvikle forskellige tiltag, så vi kommer til at have mere servering ved bordene, og man kan bestille fra sin plads uden at skulle op til baren, så man ikke står sammen i en stor klump, siger Lars Christensen.

arrow Lokalt natteliv har forskellige overvejelser om nye corona-regler
17. august 2020 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:18
arrow Ikke alle natklubber er lige vilde med genåbning
31. juli 2020 kl. 12:08 Opdateret: kl. 11:51
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk