29. oktober 2020
I alt 19 innovatører pitchede deres løsningsforslag til de lokale udfordringsgivere. Her er det repræsentanter fra virksomheden Heatplan, der kurtiserer til Fors ? og det havde de held med.
gallery icon

Se billedserie

I alt 19 innovatører pitchede deres løsningsforslag til de lokale udfordringsgivere. Her er det repræsentanter fra virksomheden Heatplan, der kurtiserer til Fors ? og det havde de held med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Myretue af Rockwool vandt bæredygtig dating

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myretue af Rockwool vandt bæredygtig dating
Roskilde - 17. oktober 2017 kl. 16:31

En mobil myretue løb med hovedpræmien på 20.000 kroner, da COconference på RUC bragte syv store, lokale virksomheder sammen med innovatører fra hele landet for at finde nye løsninger på fremtidens udfordringer.

arrow Læs også: Klimapris til elbus-løsning

Her mødte syv lokale såkaldte udfordringsgivere op med problemstillinger, som de søgte løst med hjælp fra 19 forskellige innovatører fra hele landet.

Sidstnævnte fik i løbet af dagen lejlighed til at pitche deres løsningsforslag til fx alternativ anvendelse af Rockwool, genanvendelse af træ, nedsættelse af vandforbrug og dokumentation af sociale indsatser.

- Ofte opfatter innovatører sig selv som konkurrenter, og COconference kan være med til at skabe en tryg platform som opfordrer til synergi mellem virksomheder. Hos Boligselskabet Sjælland valgte vi ShowerEcoGuide som vinder - men alle tre forslag var faktisk så interessante, at vi har valgt at arbejde videre med dem alle, siger teamleder for Energi & Forbrug Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt i Boligselskabet Sjælland, der var én af udfordringsgiverne.

Formålet med konferencen var at finde optimale, fælles løsninger på lokale udfordringer, som derved bidrager til at indfri FN's 17 verdensmål, der blev formuleret i 2015. Det var en gruppe studerende fra EASJ, som stod bag vinderprojektet med den mobile myretue, der er skabt af restprodukter fra produktionen af Rockwool.

Myretuen kan blandt andet anvendes til økologisk bekæmpelse af sygdomme og insekter i plantager, til myrefarme i forbindelse med fx fremstilling af antibiotika og anden medicinsk udvikling og i forbindelse med fødevareproduktion.

Mødet mellem udfordringsgiverne og de mange innovatører på COconference er dog blot begyndelsen på et længere forløb. Næste fase handler om at udvikle, teste og implementere løsningerne, der skal bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Det er det Roskildebaserede innovationslaboratorium CORO, der står bag COconference.

Vinderløsningerne:
For Boligselskabet Sjælland: »Hvordan skaber vi energirigtig adfærd?«, ShowerEcoGuide ApS, Thomas Munch Lauersen

For Roskilde Kommune: »Hvordan får vi flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse?«, Meptek, Nicolaj Sand Rasmussen

For Kara/Noveren: »Hvordan kan vi øge genanvendelsen af træ?«, Clean, Anne Dorthe Ormond Fethers i samarbejde med Københavns Kommune m. fl.

For Rockwool: »Hvordan kan vi bruge restuld på nye måder og nedsætte deponi?"«, studerende fra Erhvervsakademi Sjælland, Hassan Raza Hussain, Heidi Nielsen, Lasse Andersen, Nikolaj Christiansen og Stine Boye Simonsen

For INSP!: »Hvordan dokumenterer vi værdien af sociale indsatser?«, studerende fra Professionshøjskolen Absalon, Rune Nørgaard, Sabrina Jensen, Michelle Bille Skadelund

For Roskilde Festival: »Hvordan skaber vi større økonomisk lighed?«, studerende fra Erhvervsakademi Sjælland, Akse Topp, Jenees Gunatheesrawan, Aisha Yasin

For Fors A/S: »Hvordan cirkulerer vi vand, varme og affald i landsbyen?«, Heatplan, Søren Skjold Andersen

arrow Terrorsikring blev testet på torvet
05. maj 2018 kl. 10:55 Opdateret: kl. 19:45
arrow Ny formand for innovativt Roskilde-samarbejde
19. december 2017 kl. 17:28 Opdateret: kl. 12:34
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk