20. januar 2021
Chefen for Roskilde Museum Morten Thomsen Højsgaard savner liv på de mange udstillinger - men glæder sig til, at det hele nok skal komme igen.
Chefen for Roskilde Museum Morten Thomsen Højsgaard savner liv på de mange udstillinger - men glæder sig til, at det hele nok skal komme igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museumschefen: Sæt pris på alt det, der kommer igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumschefen: Sæt pris på alt det, der kommer igen
Opdateret 14. januar 2021 kl. 14:37
Roskilde - 14. januar 2021 kl. 14:23
Af Foto: Tomas Skov

Chefen for Roskilde Museum Morten Thomsen Højsgaard savner liv på de ti besøgssteder og glæder sig til de lysere tider, når gæsterne kommer igen efter den nye corona-nedlukning.

- Vi holder vejret, ændrer arbejdsformer og udskyder åbninger og arrangementer frem til påske. Men krisen har også fremkaldt taknemlighed over det, som var - og forventning om alt det, der vender tilbage.

- Ofte er det først, når man mister noget, at man for alvor opdager, hvad man havde. Så opstår savnet, ærgrelsen, ensomheden, men også taknemligheden over alt det, der var engang, forklarer han.

- Bedst som mange troede, at krisen var ved at være fortid, bliver pandemien værre end før. Nedlukningen af landet inklusive museer og kulturinstitutioner er officielt forlænget til 7. februar, men forventes af de fleste eksperter at skulle vare længere - måske helt frem til den påske, der i statsministerens nytårstale blev udpeget som vendepunktet.

- At være museumsdirektør og gå rundt i gabende tomme udstillingslokaler, hvor der plejer at være humørfyldte skoleklasser, nysgerrige studerende, familier på udflugt, bedsteforældre med børnebørn, kalder vitterlig på savn og ærgrelse.

- Men så påskønner vi også alt det som var - og som helt sikkert vender tilbage, forklarer Morten Thomsen Højsgaard.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk