11. maj 2021
Museumskoncernen Romu er i gang med at indsamle fortællinger og genstande om coronakrisen, som den opleves i Roskilde, Lejre og Frederikssund. For eksempel er det blevet hverdagskost med vagter foran sygehuset i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
Museumskoncernen Romu er i gang med at indsamle fortællinger og genstande om coronakrisen, som den opleves i Roskilde, Lejre og Frederikssund. For eksempel er det blevet hverdagskost med vagter foran sygehuset i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum ønsker din corona-fortælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum ønsker din corona-fortælling
Roskilde - 06. april 2020 kl. 09:23
Af Lars Ahn Pedersen

Vi lever i historiske tider, og derfor går museumskoncernen Romu nu i gang med at indsamler fortællinger og genstande om livet under corona-krisen i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

arrow Læs også: Manglende mundbind udløste bøder

- Corona-krisen er verdensomspændende og vil få en plads i fremtidens historiebøger. Det er vigtigt for os som museum at dokumentere den udvikling, som foregår lige nu og her lokalt, og som den udspiller sig i folks hverdagsliv. Vi håber, at mange vil være med til at bidrage til at sikre den lokale fortælling i den store fortælling, siger leder af Kulturarvsafdelingen Mette Høj, der står bag indsamlingen.

Så bor eller arbejder du i Roskilde, Lejre eller Frederikssund kommuner, kan du nu skrive til Romu og fortælle, hvordan krisen har berørt dig og dit liv. Hvilke tanker har den sat i gang? Hvordan har den ændret din hverdag? Og dit arbejdsliv? Hvad betyder ændringerne for dig – og din familie? Det er den slags beretninger, Mette Høj og hendes kolleger gerne vil høre om.

De hører gerne fra dig, der arbejder i frontlinjen og derfor er særlig berørt af situationen. Det kan være, du arbejder på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, hvor man behandler Covid-19-patienter, eller på et plejehjem med ansvar for ældre medborgere. Det kan også være, at du er buschauffør, togmedarbejder, kassemedarbejder i et supermarked eller ansat andre steder, der holder hjulene i gang.

Måske du har en forretning, der er direkte berørt af krisen? Eller måske du er præst, der må afholde dåb, bryllupper og begravelser på alternative måder? Det kan også være, du er skolelærer, der underviser eleverne online, mens skolerne er lukkede. Eller skoleelev, der får hjemmevisning. Fortæl din historie til Romu, så eftertiden kan få et indtryk af netop disse besynderlige dage, uger og måneder.

Dit bidrag til museets indsamling kan være et håndskrevet brev eller en e-mail, hvor du beskriver dagligdagen og de udfordringer, tanker og bekymringer, du står med. Det behøver ikke være en lang tekst. Send gerne et foto med.

ROMU er også interesseret i genstande, som for dig knytter sig til krisen. Det kan være flasken med håndsprit, mundbind, engangshandsker eller plastikposen fra de udbragte dagligvarer. Når krisen er overstået, vil Romu muligvis gerne kontakte dig for yderligere information.

Du kan sende din fortælling til Romu, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde eller udfylde formularen, som kan findes her: romu.dk/coronaindsamling-paa-romu/

arrow Se video: Sådan virker mundbind
13. august 2020 kl. 08:54 Opdateret: kl. 11:03
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk