15. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere gammel mad: Coop afviser at have et problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere gammel mad: Coop afviser at have et problem
Roskilde - 24. april 2019 kl. 13:18
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Nadia Pedersen i går læste om Fakta Hyrdehøjs problemer med en række for gamle madvarer, havde hun knapt fået smagen af for gamle Toffifee indkøbt i Fakta ud af munden.

arrow Læs også: Restaurant med lunken fisk får sur smiley

- Min mor kom med Toffifee-chokolade i weekenden, som hun lige havde købt i Fakta i Lejre. Vi begyndte at spise af den, men det smagte mærkeligt. Jeg kiggede på datoen: 1/10-18. Seks måneder for gamle. Jeg blev sur og ringede til dem, og de beklagede sig selvfølgelig, fortæller Nadia Pedersen i en mail til Sn.dk.

Det er slet ikke hendes første erfaring med gamle madvarer fra Fakta. For et par måneder siden købte hun tre uger for gamle flødeboller i Ågerups Fakta, og samme sted fandt hun sidste år 15 poser Familie Guf, som havde overskredet holdbarheden med en måned.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

Hos Coop, der blandt andet driver Fakta-butikkerne, beklager informationsdirektør Jens Juul Nielsen, at en vare har ligget så meget for længe som den gamle pakke Toffifee.

Han forklarer det med, at chokoladerne ikke hører til de mest datofølsomme og derfor ikke bliver tjekket allergrundigst.

- Det er en vare med lang holdbarhed, og det er friskvarerne, vi tester dagligt. Vi kan kun råde kunderne til at gøre medarbejderne opmærksomme på det (for gamle varer, red.), så de kan få varerne væk med det samme, siger Jens Juul Nielsen.

Han mener ikke, at Fakta generelt har behov for at stramme op på reglerne for datotjekning. Han peger på, at fødevarekontrollen er meget effektiv, men at 99 procent af smileyerne er glade.

- Det er meget vigtigt for os, at der kun er friske varer i butikkerne, og at der er rutiner på det. Når der kommer sådan et tilfælde som i Hyrdehøj, tager vi det op, men datooverskredne varer i ny og næ kommer vi nok ikke uden om, siger informationsdirektøren.

arrow Bager får bøde og sur smiley
24. maj 2019 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:40
arrow Hak nedad til Fakta og Vigen
19. marts 2019 kl. 16:25 Opdateret: kl. 12:53
arrow Tre sure smileyer på stribe
24. oktober 2018 kl. 15:58 Opdateret: kl. 14:00
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk