15. juni 2021
20200109162432_IMG_0424
gallery icon

Se billedserie

Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Megakø i vente: Afkørsel fra motorvejen spærres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Megakø i vente: Afkørsel fra motorvejen spærres
Roskilde - 27. oktober 2020 kl. 14:01
Af Lars Kimer

Afkørsel 10 på Holbækmotorvejen spærres i 14 dage. Det er afkørslen til Københavnsvej ved Roskilde, når du kommer kørende fra København. Spærringen finder sted fra søndag den 1. november og til og med søndag den 15 november.

Årsagen til spærringen er, at Roskilde Kommune skal gennemføre et større ombygningsarbejde på Københavnsvej tæt ved frakørslen. Ved samme lejlighed bliver Københavnsvej fra Østre Ringvej, McDonalds-krydset, ensrettet, så bilister kun kan køre ud mod motorvejen.

Dermed skal bilister, der vil ind til Roskilde, finde alternative ruter. Det vil enten sige afkørslen ved Trekroner, afkørsel 9, eller afkørslen ved Køgevej, afkørsel 12.

Kommunen forventer, at spærringen af afkørslen vil give fyldte veje på de alternative ruter. Specielt på Trekroner Allé og ved frakørslen til Køgevej forventer kommunen og Vejdirektoratet trængsel og kø. Ikke mindst i myldretiden, hvor især afkørslen ved Køgevej er stærkt belastet og allerede nu trækker kø ud på selve motorvejen.

Supercykelsti på vej

Hvad er det så, som kommunen har behov for at lave, siden der skal lukkes?

Der skal laves første bid af den kommende supercykelsti, forholdene ved bustoppestederne skal forbedres, og vejen skal generelt forskønnes. Første del af hele forskønnelsen af Københavnsvej strækker sig fra kommunegrænsen til Høje Taastrup og ind til Østre Ringvej, og det betyder blandt andet, at strækningen fra Østre Ringvej til Betonvej skal have vejtræer.

På strækningen fra motorvejen til kommunegrænsen ændres rabatterne mellem cykelsti og kørebane for at få mindre færdsel fra biler og lastbiler ind over rabatten og cykelstien.

Alle kan følge projektet på roskilde.dk/kbhvej

Arbejdet på Københavnsvej varer frem til april 2021. Det vil dog kun være de første to uger, der er behov for at spærre frakørslen fra motorvejen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk