27. maj 2020
DAGBLADET talte med Katrine Vikkelsø Broager og Marie Thomsen (th), mens de gik på Julemærkehjemmet Liljeborg i januar og februar 2018. Et år efter fortæller nu 14-årig Marie Thomsen, at opholdet har givet hende mere selvtillid.  Foto: Thomas Olsen
DAGBLADET talte med Katrine Vikkelsø Broager og Marie Thomsen (th), mens de gik på Julemærkehjemmet Liljeborg i januar og februar 2018. Et år efter fortæller nu 14-årig Marie Thomsen, at opholdet har givet hende mere selvtillid. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Marie var på julemærkehjem: - Vejen var lang før, nu føles den lidt kortere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marie var på julemærkehjem: - Vejen var lang før, nu føles den lidt kortere
Roskilde - 25. januar 2019 kl. 16:37
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

14-årige Marie Thomsen fra Roskilde havde brug for en pause fra sin skole og for at komme ud i nye omgivelser og få nye venskaber.

arrow Læs også: Turen går til Paris: Cykler for julemærkehjemmene

Hun var dog kritisk, da hendes forældre foreslog Julemærkehjemmet Liljeborg, som hun startede på i januar sidste år. Det skulle dog vise sig at blive en oplevelse med masser af personlig udvikling.

- I starten kunne jeg ikke se, hvad jeg skulle på et julemærkehjem. Men efter noget tid fik jeg udviklet venskaber og begyndte at føle mig tryg dér, og til sidst ville jeg ikke hjem. Jeg har virkelig savnet de andre unge og personalet. Alle var i helt samme situation og gik rundt med de samme tanker. Det betød meget for mig, at man aldrig følte sig udenfor, siger Marie Thomsen.

Det var også en anden Marie med mere selvtillid og selvstændighed i bagagen, der kom tilbage til sin skole efter 10 ugers ophold på julemærkehjemmet i Roskilde.

- Jeg er kommet tilbage på min skole, som jeg gik på før julemærkehjemmet, og det er noget helt andet denne gang. Det er blevet sjovere at gå i skole, hvor jeg før syntes, det hele godt kunne være lidt svært. Jeg er blevet bedre til at stå på mine egne ben. Socialt har jeg også udviklet mig, hvor jeg er blevet bedre til at få venskaber, siger Marie Thomsen.

- Jeg har altid været hård ved mig selv og været dårlig til at rose mig selv. Efter opholdet kan jeg helt klart mærke, at jeg har fået mere selvtillid og stoler lidt mere på mig selv. Vejen var lang før, men nu føles den lidt kortere. Derfor er det helt klart noget, jeg vil anbefale til andre, siger hun.

arrow Julemærkehjemsbørn til særligt fodboldstævne i Svogerslev
10. juli 2019 kl. 14:47 Opdateret: kl. 12:03
arrow Designerstole doneret til julemærkehjem
02. juli 2019 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:21
arrow OL-svømmer indviede julemærkehjemmets motorikbane
25. maj 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 17:37
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk