29. november 2020
Selv om Lysfesten er blevet flyttet fra efteråret til januar, vil den stadig blive indledt med et optog gennem bymidten. Foto: Jens Wollesen
Selv om Lysfesten er blevet flyttet fra efteråret til januar, vil den stadig blive indledt med et optog gennem bymidten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lysfest holder flyttedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lysfest holder flyttedag
Roskilde - 18. januar 2020 kl. 10:45

Hvert år siden 2013 har der i efteråret været holdt Lysfest i Roskilde, men det var ikke tilfældet i 2019. Arrangøren Kulturstrøget har nemlig valgt at flytte begivenheden, så den ikke falder sammen med efterårets mange andre arrangementer, og det betyder, at Lysfesten i stedet finder sted fredag den 24. januar. Det samlede program for Lysfest 2020 kan ses på hjemmesiden kulturstrøg.dk/lysfest2020

arrow Læs også: Corona får Lysfesten til at vare en uge
Fest i den gamle byrådssal

For første gang kan man opleve en elektronisk lysfest i Den Gamle Byrådssal - en holistisk oplevelse i lyd og lys, der udfolder Roskildes kultur og historie i fortid, nutid og fremtid. Klassiske toner møder elektroniske beats i en 15 minutters live performance hver halve time med plads til 50 siddende eller liggende personer ad gangen.

Et andet nyt tiltag finder sted i Bibliotekshaven, som i aftenens anledning forvandles til en sanselig rejse af INSP! Sound.

Her bevæger publikum sig ned i maskinernes dyb, omgivet af mønstre, klangflader og farver, alt imens røg og damp pumper op fra havens indre kerne.

Sanselabyrint på torvet

På Stændertorvet opføres en 20 meter lang, røgsløret sanselabyrint, hvor man skal føle sig frem i mål ved hjælp af musikkens toner. Sanselabyrinten udsmykkes desuden med sjove billeder fra Roskilde Festivals historie, som i år fylder 50 år.

Mærk også auraen fra en kæmpe rosakvarts-krystal, der renser omgivelserne for al dårlig energi, og skæret af Lux Nova-værkets meditative, skiftende nuancer, der udspringer fra Domkirken. Ikke langt herfra kan man lade sig fortrylle i en lille magisk have med svævende svampe og lysende digte i træerne.

Spektakulært optog

Ét af Lysfestens helt store højdepunkter - det spektakulære lysoptog gennem Roskilde midtby, skydes i år i gang af borgmesteren ved Palægården og fortsætter gennem byen langs Kulturstrøget for at ende med opvisning, dans og musik på Stændertorvet.

Alle museer og kulturhuse langs Kulturstrøget er åbne og gratis på aftenen med forskellige indendørsoplevelser at varme sig på, og traditionen tro rundes hele Lysfesten af på festlig vis - denne gang i Bibliotekshaven med fællessang og interaktiv lys akkompagneret af KorKor og INSP! Sound.

arrow Billeder fra Lysfesten: Dansende organer i gaden
24. januar 2020 kl. 20:47 Opdateret: kl. 20:47
arrow Se billederne: Fuld blus på lysfesten
02. november 2018 kl. 19:42 Opdateret: kl. 19:42
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk