19. oktober 2018
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lufter mulig flytning af brandstation i Jyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lufter mulig flytning af brandstation i Jyllinge
Roskilde - 12. januar 2018 kl. 15:19
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den nye plan for Østsjællands Beredskab er der tanker om at flytte brandstationen i Jyllinge for at opnå bedre responstider. Tanken er at flytte brandstationen til en placering på Værebrovej tæt på kommunegrænsen til Egedal.

arrow Læs også: Brandmænd frygter for borgernes sikkerhed hvis brandstationen lukkes

- Det er i teorien korrekt, at hvis brandstationen flyttes tættere på Jyllinge, så burde man kunne rykke hurtigere ud i det tættest beboede område, som Station Jyllinge dækker, og dermed reducere de gennemsnitlige responstider. Men virkeligheden spænder ben for det, siger Torben Olsen tillidsmand i Østsjællands Beredskab.

Station Jyllinges uddannede holdleder er i dag bosiddende i Gundsømagle, og han skal være til stede på stationen, før køretøjerne kan afgå. Han vil få længere tid til stationen.

- Vi har simpelthen ikke folk bosiddende i den del af Jyllinge, så hvis det skal blive til virkelighed, skal vi enten bede nuværende personale om at flytte eller fyre og ansætte nogle andre for at opnå kortere responstider, siger Torben Olsen.

En stor del af brandstationens arbejde er også at være hurtigt til stede ved uheld på A6. Den responstid vil blive forøget ved en flytning af stationen, og det samme vil responstiden naturligvis til områdets anden store by, Gundsømagle og områder som Østrup Holme, Østrup, Herringløse og Hvedstrup.

- Vi har ikke besluttet en konkret model endnu. Men i min optik er en flytning ikke en mulighed. Station Jyllinge ligger, hvor den gør, og Roskilde Kommune er fortsat villig til at betale husleje, så stationen forbliver, hvor den ligger, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Du kan støtte lokaljournalistik som dette ved at købe dagens udgave af DAGBLADET Roskilde på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Køge siger nej til at skære i brandvæsnet
17. januar 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk