23. november 2017
Sådan forestiller Roskilde Kommune sig, at krydset i Østrup skal ombygges. Lige nu afventer kommunen høringssvar fra beboerne i Østrup, landsbyråd og en uafhængig trafiksikkerhedsrevision.
Sådan forestiller Roskilde Kommune sig, at krydset i Østrup skal ombygges. Lige nu afventer kommunen høringssvar fra beboerne i Østrup, landsbyråd og en uafhængig trafiksikkerhedsrevision.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lotteri-krydset i Østrup: Se kommunens løsning her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lotteri-krydset i Østrup: Se kommunens løsning her
Roskilde - 20. april 2017 kl. 13:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har længe været ønsker om ombygning af krydset i Østrup - af borgere på egnen døbt lotteri-krydset - og nu har Roskilde Kommune fundet frem til den løsning, den ønsker at lave i krydset, skriver DAGBLADET Roskilde.

Forslaget er p.t. i høring hos beboerne i Østrup og landsbyrådene i Ågerup og omegn, samt i Gundsømagle.

Den løsning, Roskilde Kommune har valgt, vil ændre vigepligtsforholdene i krydset. Det betyder, at det vil blive bilister, der kommer ad Store Valbybvej til krydset, som fremover skal holde tilbage, imens bilisterne på strækningen Gundsømagle-Østrup-Herringløse vil komme til at opleve vejen som en gennemgående vej med tilhørende sideveje.

- Vi er landet på den her løsning, fordi vi tror på, at den vil skabe de bedste oversigtsforhold, og fordi den vil skabe meget stor klarhed om vigepligtsforholdene, siger trafikplanlægger fra Roskilde Kommune, Morten Heegaard.

Hele bymidten i Østrup vil blive 40 kilometer zone, og der vil på alle fire veje blive etableret bump.

På tre af vejene vil det blive pudebump, altså bump, som busser kan passere uhindret, imens der på Store Valbyvej på vej ind fra Gundsølille-siden vil blive etableret et bump, som skal tvinge alle trafikanter helt ned i fart.

Fra Herringløse-siden vil der være to pudebump og fra Gundsølille-siden vil der være to cirkelbump, mens der fra Gundsømagle og Hove vil blive etableret et bump på hver strækning.

Det er forhåbningen, at den endelige løsning kan etableres til sommer eller i løbet af efteråret.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk