16. oktober 2018
Østrup-krydset, også kendt som lotterikrydset, har politiet nu sagt god for en løsning på. Der skal laves i alt otte bump i den lille by. Foto: Lars Kimer
Østrup-krydset, også kendt som lotterikrydset, har politiet nu sagt god for en løsning på. Der skal laves i alt otte bump i den lille by. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løsning på Lotteri-kryds: Hele otte bump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løsning på Lotteri-kryds: Hele otte bump
Roskilde - 06. december 2017 kl. 06:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lader til, at der nu endelig er kommet en afgørelse på, hvordan der skal skabes trafikale forbedringer i landsbyen Østrup mellem Gundsømagle, Herringløse, Gundsølille og Hove, hvor det lokalt berømte lotteri-kryds har mange »besøgende« hver dag.

arrow Læs også: Sådan vil beboerne løse lotteri-krydset

Først havde Roskilde Kommune fundet en løsning ved at tale med blandt andre landsbyrådene i nabobyerne til Østrup, men da Østrup-boerne opdagede det, var de ikke glade, og derfor er der nu landet en ny løsning, som politiet lige har givet sit samtykke til.

- Vi har nu politiets ja, så mangler vi bare en enkelt ting, inden vi er helt i mål, siger projektleder Morten Heegaard Christensen fra Roskilde Kommune.

Det, der mangler, er, at kommunen ligger i forhandlinger med en grundejer i byen om at opkøbe et stykke jord for at skabe bedre oversigtsforhold i selve krydset.

- Vi har taget hul på den første dele af sikringen. Vi sætter høje vejskilte op i begge sider af vejen på alle fire indfaldsveje til Østrup. Det er forhåbentlig klar inden jul, siger Morten Heegaard.

I løbet af foråret skal der så sættes ekstra lysmaster op, både der hvor der skal etableres bump og omkring selve krydset midt i byen.

- Vi laver to bump ind i byen på hver af de fire veje. Et bump ved det, som skal blive byens nye byporte, og så et bump tættere på selve krydset, så vi er sikker på, at hastigheden kommer ned, siger Morten Heegaard.

Samtidig bliver en stor del af Østrup skiltet med 40-kilometer-zone.

Det er forventningen af bump og asfaltering vil blive klaret over den kommende sommer.

arrow Rettens dom: Kryds umuligt at overskue
20. september 2016 kl. 15:42 Opdateret: kl. 10:58
arrow Bekymring over Østrup-krydset
02. juni 2015 kl. 19:21 Opdateret: kl. 16:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk