22. oktober 2021
Den Kongelige Livgardes Musikkorps havde valgt en ny placering til sin årlige skumringskoncert på Roskilde Kloster, så musikerne ikke blev generet af aftensolens stråler. Foto: Lars Ahn Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Den Kongelige Livgardes Musikkorps havde valgt en ny placering til sin årlige skumringskoncert på Roskilde Kloster, så musikerne ikke blev generet af aftensolens stråler. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livgardens Musikkorps satte sig selv i skyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livgardens Musikkorps satte sig selv i skyggen
Roskilde - 06. august 2019 kl. 20:48
Af Lars Ahn Pedersen

Noget var ikke, som det plejede at være, da publikum mødte op til tirsdag aftens gratis skumringskoncert på Roskilde Kloster med Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Normalt sidder orkesteret vendt ud mod klosterets store græsplæne, men denne gang havde musikerne valgt at sætte sig i et hjørne, så de havde publikum mere »skråt« for sig.

arrow Læs også: Se billederne: Sjøgren og musikkorps badet i solskin til klosterkoncert

Klosterforvalter Søren Lyder Jakobsen forklarede ændringen med, at musikerne sidste år følte sig generet af den nedadgående aftensol, som havde blændet halvdelen af musikkorpset, så de hverken kunne se dirigenten eller deres noder. Tirsdag aften tegnede det i første omgang ikke til, at problemet ville gentage sig med en overskyet himmel, men omkring 19-tiden begyndte solens stråler pludselig at trænge igennem skydækket og retfærdiggjorde beslutningen.

Traditionen med den gratis skumringskoncert på Roskilde Kloster begyndte i 2010, så aftenens koncert var den 10. i rækken, for selv de gange hvor dårligt vejr har spændt ben for arrangementet, er Livgardens Musikkorps vendt tilbage på et senere tidspunkt og har givet en erstatningskoncert.

Bortset fra den ændrede opstilling lignede arrangementet sig selv. Publikum mødte frem i stort antal, og lige som sidste år var dirigenten svensk og hed Hanson til efternavn. Sidste år var det Andreas Hanson, som førte taktstokken, og i år var det hans bror Alexander Hanson, der styrede løjerne.

Roskilde Kloster stod for arrangementet i samarbejde med Gl. Roskilde Amts Garderforening og Schubertselskabet, og koncerten var samtidig den første i årets Schubertiade, hvor hovedparten af programmet foregår fra den 17. til 31. august.

arrow 500 må overvære koncert foran kloster
05. august 2021 kl. 05:27 Opdateret: kl. 13:17
arrow Gamle drenge holdt ny tradition i hævd
27. august 2020 kl. 08:34 Opdateret: kl. 08:23
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk