22. november 2017
BEC har hovedsæde i Roskilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
BEC har hovedsæde i Roskilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille underskud bekymrer ikke BEC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille underskud bekymrer ikke BEC
Roskilde - 19. april 2017 kl. 18:48
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nogle virksomheder vil et årsresultat med et underskud på én million kroner give anledning til bekymring, men det er ikke tilfældet, når man hedder BEC og i 2016 havde en omsætning på 1,4 milliarder kroner.

arrow Læs også: BEC-direktør: - Helt skør anvendelse af ressourcer

BEC, der har hovedsæde i Roskilde, leverer it-systemer til flere danske pengeinstitutter og skal som kundeejet non-profit virksomhed ramme et nulresultat, så på den måde svarer et minus på en million kroner faktisk til, at man har opnået sit mål.

BEC har netop offentliggjort årsrapporten for 2016, der viser, at it-virksomheden er samtidig særdeles velkonsolideret med en egenkapital på 86 procent af passiverne og likvider på 32 procent af aktiverne. Enhedspriserne på datatransaktioner faldt med otte procent, og BEC's netbank, mobilbank og pengeautomater havde en samlet tilgængelighed på 99,79 procent.

Årsrapporten viser også, at investeringerne i ny teknologi igen blev øget i 2016, hvor der blev postet 386 millioner kroner i pengeinstitutternes fælles it-systemer mod 346 millioner kroner i 2015. I 2017 forventer BEC, at udviklingsomkostningerne til de fælles systemer vokser til over 450-500 millioner kroner.

- Det fællesskab af pengeinstitutter, der står sammen om BEC, blev meget stærkere i 2016. Ikke blot har vi en super driftsstabilitet og stigende volumen. Vi får også stadig flere muskler til at udvikle og innovere teknologi sammen, siger BEC's bestyrelsesformand, Gert Jonassen, som også er ordførende direktør for Arbejdernes Landsbank, der er medejer af BEC sammen med en række andre pengeinstitutter som Nykredit, Handelsbanken og Spar Nord.

arrow It-firma hyrer 90: Bliver for stort til hovedsædet
09. april 2017 kl. 06:06 Opdateret: kl. 19:25
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk