20. oktober 2018
Man kan få adgang til historien om Roskilde Ring ved at skanne QR-koderne på stenene med sin smartphone. Foreløbig henviser de dog kun til en side om projektet.
gallery icon

Se billedserie

Man kan få adgang til historien om Roskilde Ring ved at skanne QR-koderne på stenene med sin smartphone. Foreløbig henviser de dog kun til en side om projektet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Laserlys og sten skal fortælle racerbanes historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laserlys og sten skal fortælle racerbanes historie
Roskilde - 06. december 2014 kl. 14:14
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et virtuelt museum for racerbanen Roskilde Ring er ved at tage form i den park, hvor der i 50'erne og 60'erne blev kørt motorsportsløb.

Indtil videre er der sat syv kampesten op i parken for at markere, hvor den gamle banes sving og målstreg lå. Yderligere to sten er ved at blive fremstillet, mens finansieringen til den 10. og sidste sten er ved at falde på plads.

Hver sten er udstyret med en QR-kode, som kan aflæses med en smartphone og giver brugeren adgang til historier om motorsportsbanen og de kørere, som var med til at sætte Roskilde og Danmark på verdenskortet.

Stenene gør det dog ikke alene. For folkene bag vil også gerne fortælle historien ved hjælp af den nyeste teknologi. Idéen er at anvende laserlys og intelligent lys til at vise historiske optagelser fra banen i mørket og på den måde genskabe de gamle sving på de skrånede arealer i parken.

Men den slags koster ikke overraskende penge, så derfor har intiativtagerne Christian Møller Jensen og Otto Jensen allieret sig med den lokalhistoriske forening Syd for banen, så det er muligt at søge fondsmidler til lysprojektet og få adgang til DRs arkiver, der rummer optagelser fra Roskilde Ring.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde i weekenden

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk