22. oktober 2019
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læseguru flytter sine kurser til Herringløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læseguru flytter sine kurser til Herringløse
Roskilde - 10. august 2016 kl. 18:17
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erik Vierø Hansen startede for 12 år siden virksomheden Alkalær fra hjemmet i Nybølle. Målet var at lære alle børn og voksne at læse, for læsningen kan godt være svær, specielt hvis man er stemplet som ordblind eller trækkes med en forringet arbejdshukommelse.

Erik, som i dag holder fast i, at hans navn staves Eag V. Hansn, udviklede et læsesystem, som tager udgangspunkt i bogstavernes og sprogets lyde i modsætning til de mere »moderne« systemer, hvor elever lærer at læse ved hjælp af gætværk og ordbilleder.

Behovet for Alkalær viste sig at være så stort, at det, der engang var en mand/kone forretning i hjemmet i Nybølle, nu har vokset sig til at være den vigtigste udbyder af fonetisk baseret læsestof til skolebørn i landet.

Vokseværket gør nu, at hele kursusvirksomheden under Alkalær flytter til Herringløse Gamle Skole.

- Vi har et 30 kvadratmeter anneks her, hvor vi bor. Det har hidtil været nok, men det er det bare slet ikke længere. Vi oplever, at flere og flere lærere ønsker at lære om vores læsemetoder. Vores kurser er fuldt booket helt indtil november, og der er begyndt at blive fyldt op på hold frem til februar. Vi kunne ikke se os selv i øjnene med så lange ventetider, så vi har lavet en rammeaftale med selskabet bag Herringløse Gamle Skole. På sigt er planen, at vi bruger festlokaler og køkken på skolen hver tirsdag og onsdag, siger Anne V. Hansen.

Det første hold kursister kommer allerede til Herringløse den 16.-17. august. Hidtil har vi haft plads til 8-10 kursister ad gangen, nu kommer der 16-22 kursister på hvert nyt kursus.

Blandt de mange kursister bruger en del af dem det nye læsesystem til at tilbyde privatundervisning, andre bruger simpelthen Alkalær som det undervisningssystem, der tilbydes i den enkelte folkeskole.

- Underviserne underviser typisk elever, der har svært ved at følge med i skolen, når det drejer sig om at bryde læsekoden, forklarer Anne V. Hansen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk