24. september 2021
Peter Marckmann under indspilningen af sit nye album »Op og ned« i Mill Factory Studios i København. Albummet blev til, mens han havde orlov fra sit arbejde som overlæge på Roskilde Sygehus. Foto: Boe Larsen
gallery icon

Se billedserie

Peter Marckmann under indspilningen af sit nye album »Op og ned« i Mill Factory Studios i København. Albummet blev til, mens han havde orlov fra sit arbejde som overlæge på Roskilde Sygehus. Foto: Boe Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge tog orlov for at blive musiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge tog orlov for at blive musiker
Roskilde - 07. juli 2016 kl. 17:05
Af Lars Ahn Pedersen

De fleste læger, som vælger at tage orlov, gør det enten for at få mere tid til familien eller for at hellige sig et forskningsprojekt.

arrow Læs også: Corona-album fra musikalsk læge

I Peter Marckmanns tilfælde var årsagen dog en helt andet: Han ville prøve sig af som musiker.

- Jeg kender ikke andre læger, som har gjort det samme, og jeg vidste heller ikke, om det kunne lade sig gøre, da jeg spurgte om det. Så det var en glædelig overraskelse, da jeg fik ja til det, siger den 60-årige læge/musiker fra Veddelev ved Roskilde.

Ved siden af karrieren som læge har Peter Marckmann også dyrket sangskrivningen og musikken. Det har ført til udgivelsen af to, snart tre CD'er og stribevis af koncerter på de lokale spillesteder.

- Jeg har tit tænkt, om musikken ville fylde mere hos mig, hvis jeg ikke skulle arbejde. Så jeg tog orlov for at se, hvad det kunne udvikle sig til, siger han.

I dag er Peter Marckmann tilbage i jobbet som overlæge på medicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde - tidligere kendt som Roskilde Sygehus - og han føler, at de seks måneders orlov har været det hele værd.

- Det blev meget tydeligt for mig, hvor meget energi man ligger i sit arbejde. Jeg fandt ud af, at musikken sagtens kan fylde mere hos mig, hvis den får lov til det, siger han.

Det konkrete resultat af orloven blev en håndfuld nye sange, flere koncerter end normalt og et nyt album, der udkommer digitalt den 9. juli og på CD den 1. august. Peter Marckmann tøver derfor ikke med at anbefale andre, der går med de samme overvejelser, som han gjorde, om at gøre forsøget.

- Jeg kan kun anbefale det til alle, som går rundt med en følelse af, at der er noget, de ikke har fået dyrket nok. Det er en utrolig gave at give sig selv, siger han.

arrow Læge udsender coronasang som single
09. marts 2021 kl. 16:48 Opdateret: kl. 12:44
arrow Overlæge giver op over Sundhedsplatformen
27. marts 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 18:52
arrow Overlæge skriver sange om stress
28. februar 2015 kl. 09:52 Opdateret: kl. 21:02
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk