13. august 2020
Roskilde Kommune vurderer, at det ikke er muligt at få andre kommuner til at være med til at betale for sikringen af Jyllinge Nordmark, selv om en del af problemet skyldes vand fra Værebro Å. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Kommune vurderer, at det ikke er muligt at få andre kommuner til at være med til at betale for sikringen af Jyllinge Nordmark, selv om en del af problemet skyldes vand fra Værebro Å. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kystsikring: Nabokommuner skal ikke betale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystsikring: Nabokommuner skal ikke betale
Roskilde - 28. januar 2018 kl. 12:26
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når nu en del af kystsikringen i Jyllinge Nordmark i virkeligheden er sikring ud mod Værebro Å, så kunne man antage, at åvandet er en medvirkende årsag til, at Jyllinge Nordmark bliver oversvømmet, når det fra tid til anden sker.

arrow Læs også: Kystsikring: Ny uenighed om betaling

Åvandet kommer fra et opland, der ud over Roskilde Kommune dækker Egedal, Ballerup, Furesø, Herlev, Gladsaxe, Allerød og Frederikssund. Alle disse kommuner på nær Roskilde og Herlev er med i det forholdsvis nye forsyningsselskab Novafos, som blev dannet sidste sommer. Novafos har til opgave at håndtere både spildevand og kloakeret regnvand i medlemskommunerne.

På trods af at Novafos' ejerkommuner er den suverænt største udleder af vand til åen, så er Novafos ikke blevet spurgt om, virksomheden skal være medbetaler til etableringen af et sikringsprojekt af Jyllinge Nordmark.

- Her i Novafos er vi ikke inddraget i nogen form for sluse, pumpeprojekt i Værebro Å, og vi er heller ikke blevet kontaktet af en af vores ejerkommuner om projektet, siger direktør i Novafos Carsten Nystrup.

Kun Herlev og Roskilde kommuner samt staten - via Frederiksundsvej og den nye bid Frederikssundsmotorvej - sender også vand, hovedsageligt regnvand til Værebro Å. Præcist hvor mange kubikmeter vand Novafos er ansvarlig for at lede til Værebro Å, har DAGBLADET ikke kunnet klarlægge.

Roskilde Kommune afviser, at det kan komme på tale at få nabokommuner eller nabokommunernes forsyningsselskabet til at bidrage til etableringen.

- Hvis en kommune eller et forsyningsselskab skal bidrage til betaling af et anlæg, som ikke ligger på deres egen strækning af et åløb, så kan det kun ske, hvis kommunen eller forsyningsselskabet kan spare at bygge anlæg hos dem selv. Og da kommunerne opstrøms ikke er vandlidende, har de ingen fremtidige etableringer, de kan spare omkostningerne af ved at gå med i etableringen af kystsikringen nedstrøms, lyder den kringlede forklaring fra kommunen.

De to vandlidende kommuner langs med Værebro Å er Roskilde og Egedal.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk