5. marts 2021
Det er blevet mere ærligt, når Mia Willaume maler. Før gjorde hun det i høj grad for at tjene til dagen og vejen, nu gør hun det udelukkende af lyst.
gallery icon

Se billedserie

Det er blevet mere ærligt, når Mia Willaume maler. Før gjorde hun det i høj grad for at tjene til dagen og vejen, nu gør hun det udelukkende af lyst.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner lægger succes-stil på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner lægger succes-stil på hylden
Roskilde - 10. maj 2012 kl. 11:56
Af Helle Eriksen
Roskilde: Kunstmaler Mia Willaume har de seneste syv år bygget en solid virksomhed op ved at male malerier, som masser af folk købte, men det seneste år har hun lige så langsomt trevlet maskerne i sit sikkerhedsnet op.
arrow Læs også: Kunstneres nytårskur havde fokus på pinsen

38-årige Mia Willaume er netop vendt tilbage til sit atelier i den gamle spritfabrik i Roskilde efter et års ophold på Kunstskolen Spektrum i København. Her har hun arbejdet sig væk fra gamle vaner og ind i nye. Hun var kørt fast og manglede noget, syntes hun.

- Jeg var underligt rastløs, der var noget større, der pressede sig på, som jeg VILLE finde. Jeg kunne mærke, at jeg lavede billederne mere og mere automatisk. Det gik godt, og de solgte godt, men jeg manglede at få mig selv med og finde ind til kernen i det, jeg lavede, siger Mia Willaume.

Billederne efterlader nu spørgsmål hos publikum, hvor de før fortalte det meste af historien. Farverne er mere dæmpede, og så er motiverne mere komplekse. Mia Willaume har allerede fået emails fra folk, der spørger, om ikke hun snart vender tilbage til det gamle udtryk, men det nye er altså kommet for at blive.

- Nu har jeg sagt ja til mig selv, og mine billeder og mig hænger sammen igen. Kunst er ikke lig med penge. At være afhængig af at det skal sælge er direkte dræbende for al kreativitet. Det er ikke længere et succeskriterium for mig at kunne leve af det på fuld tid, nu er det vigtigste, at jeg har mig selv med, siger Mia Willaume.
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk