17. december 2018
Det gamle møder det nye i Baldersbrønde, som ligger i den østlige udkant af Hedehusene. Ulrik Møller har som motiv valgt et velkendt syn: Gangbroen over Roskildevej og tilkørslen til Holbækmotorvejen. Maleriets titel er "Baldersbrønde #1".
gallery icon

Se billedserie

Det gamle møder det nye i Baldersbrønde, som ligger i den østlige udkant af Hedehusene. Ulrik Møller har som motiv valgt et velkendt syn: Gangbroen over Roskildevej og tilkørslen til Holbækmotorvejen. Maleriets titel er "Baldersbrønde #1".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner: Derfor har vi malet billeder fra Baldersbrønde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner: Derfor har vi malet billeder fra Baldersbrønde
Roskilde - 12. april 2018 kl. 16:50
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor lige Baldersbrønde? Det spørgsmål stillede folk for over 100 år siden, da kunstneren L. A. Ring malede det ene motiv efter det andet fra landsbyen ved Hedehusene, hvor han boede fra 1901, indtil han i 1914 flyttede til Skt. Jørgensbjerg i Roskilde.

Det samme spørgsmål kan man stille de 10 kunstnere, som medvirker i Roskilde Kunstforenings nye udstilling »Baldersbrønde revisited« i Palæfløjen. De har malet helt nye værker med motiver fra Baldersbrønde, delvist inspireret af Ring.

- Når man står i Baldersbrønde, tænker man umiddelbart, at der aldrig er nogen, som vil male billeder derfra. Men det er derfor, vi gør det, siger kunstneren Allan Otte.

Udover at være en af de 10 kunstnere er Allan Otte også idémanden bag udstillingen. Han er selv landskabsmaler og stor beundrer af L. A. Ring.

- Jeg købte et af hans værker på en auktion, og det var et motiv fra Baldersbrønde. Jeg bemærkede, at Ring havde lavet et utal af billeder fra Baldersbrønde, og så blev jeg nysgerrig efter at se stedet og tog derud. Først undrer man sig, men jeg endte med selv at få lyst til at male et billede derfra, fortæller han.

Allan Otte kontaktede Roskilde Kunstforening, hvis formand Jes Nysten også er medlem af bestyrelsen i L. A. Rings Venner. Det førte til en større idé om en temaudstilling, hvor en række kunstnere skulle se, om de kunne lade sig inspirere af Baldersbrønde på samme måde, som L. A. Ring blev det i sin tid.

Roskilde Kunstforening viser udstillingen »Baldersbrønde revisited« fra den 14. april til 13. maj. Der er fernisering lørdag 14. april kl. 12-14 i Palæfløjen, Stændertorvet 3C, Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk