25. juni 2021
KulturCosmos plejede at have fuldt hus til sine quizaftener, men i stedet er quizzerne flyttet ud på nettet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

KulturCosmos plejede at have fuldt hus til sine quizaftener, men i stedet er quizzerne flyttet ud på nettet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KulturCosmos kan blive midtpunkt for en fællesskabsfølelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

KulturCosmos kan blive midtpunkt for en fællesskabsfølelse
Roskilde - 30. april 2020 kl. 04:35
Af Britt Nielsen

Kulturhusleder i KulturCosmos, Caroline Stokholm Clemmensen savner alle de gode folk, som enten er frivillige eller bruger kulturhuset.

arrow Læs også: Ingen folkefest i år

- Vores aktiviteter er lukket ned, siger Caroline Stokholm Clemmensen og forklarer, at der er to ting tilbage på forårsprogrammet.

Det er standup i maj og Kira Skov i juni, men dem tænker Caroline Stokholm Clemmensen også bliver aflyst.

- Det giver ikke mening at lave arrangementer, hvis der skal være to meter mellem hver publikummer, siger Caroline Stokholm Clemmensen.

Normalt er der 50-70 til en koncert i KulturCosmos, men så sidder folk rimelig tæt. Det bliver derfor ikke koncerter og lignende arrangementer, der kommer tilbage først, hvis antallet af personer i en forsamling bliver sat op fra 10 personer.

- Det, der kunne give mening, er, hvis cafeen kunne have åben. Her kan man sidde med god plads mellem sig, siger Caroline Stokholm Clemmensen og nævner også brugere af huset, som eksempelvis strikkecafeen kunne komme tilbage.

Fællesskabsfølelse

I øjeblikket bliver der tænkt tanker omkring, hvordan eksempelvis sommerens jazzdays kan blive afviklet.

- Og kan vi lave et andet setup til kunstnerkolonien, siger Caroline Stokholm Clemmensen.

Eneste aktivitet i øjeblikket er en online musikquiz. Den har ikke kørt optimalt teknisk, men KulturCosmos arbejder på at få den afviklet bedre.

Når Viby-borgerne ser frem til en sommer og nogle måneder, hvor de store arrangementer er aflyst, kan KulturCosmos være med til at give en fællesskabsfølelse gennem de aktiviteter, der kan blive gennemført.

- Vi arbejder jo meget med fællesskabsfølelse i KulturCosmos, siger Caroline Stokholm Clemmensen.

Folkefest skal vokse

En af de nyere aktiviteter er Folkefesten. Den har fundet sted i juni 2018 og maj 2019. Den tredje udgave er i år udskudt til den 12. september. Det skete inden, regeringen meldte ud, at store forsamlinger var mere end 500 personer.

- Vi er ikke blevet overrendt til Folkefesten de andre gange. Måske kunne vi have holdt den alligevel, men vi ville gerne have aktiviteter, fortæller Caroline Stokholm Clemmensen og oplyser, at folkefesten endnu ikke har haft over 500 deltagere.

Det har aldrig været meningen, at Folkefesten skal vokse sig til en stor begivenhed, men styregruppen bag kan godt lide konceptet, hvor der er workshops, som borgerne kan melde sig til.

- Vi har tidligere talt om, at vi skulle rykke tættere sammen, da aktiviteterne har været lidt for spredt, men lige i år kunne det være meget godt, siger Caroline Stokholm Clemmensen, som håber, at hun snart kan åbne lidt op for KulturCosmos, men indtil da bruger hun tiden til at få styr på nogle af de opgaver, som i en travl hverdag har det med at blive skubbet.

arrow Æggene er lagt til Vibys nye kraftcenter
19. juni 2020 kl. 12:18 Opdateret: kl. 12:18
arrow Folkefest udskudt til efteråret
11. april 2020 kl. 18:39 Opdateret: kl. 13:19
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk