18. maj 2021
Ejendomsudvikleren Christian Andersen har købt Svogerslev Kro og de to naboejendomme på Svogerslev Kirkevej. Mens kroen skal fortsætte som kro, skal de to ejendomme omdannes til seniorboliger. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
Ejendomsudvikleren Christian Andersen har købt Svogerslev Kro og de to naboejendomme på Svogerslev Kirkevej. Mens kroen skal fortsætte som kro, skal de to ejendomme omdannes til seniorboliger. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kro skal have seniorboliger som nabo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kro skal have seniorboliger som nabo
Roskilde - 09. juni 2020 kl. 09:20

Svogerslev Kro er blevet købt af selskabet Enekilde A/S, der køber og istandsætter bevaringsværdige historiske ejendomme. Udover kroen på Svogerslev Hovedgade 45 indgår de nærliggende ejendomme på Svogerslev Kirkevej 8 og 9 også i købet. Mens kroen skal drives videre som kro, hvilket den har været siden 1700-tallet, er det planen at omdanne de to ejendomme på Svogerslev Kirkevej til seniorboliger.

arrow Læs også: Svogerslev Kro reddet: Det skal der ske med kroen

- Kroen skal fortsat drives som en kro, hvor mennesker udefra kan komme og nyde de historiske omgivelser og holde fester i krostuerne. Foruden driften af kroen ønsker vi at udvikle private udlejningsboliger. De to ejendomme på Kirkevej vil vi bevare, men målet er at omdanne disse til permanente seniorboliger, som vil gøre det muligt for folk at bo i smukke, historiske rammer. Der er en stor interesse for seniorbofællesskaber. Og netop derfor, så vi det interessant at kombinere driften af kroen og private boliger. På den måde vil beboerne få mulighed for at anvende lokalerne og kroen til blandt andet fællesspisning, siger Christian Andersen, direktør og medejer af Enekilde.

Han overtog tidligere i år også Skjoldenæsholm Golfcenter via selskabet Ordrupdal. Enekilde er i gang med at projektere og søge tilladelser, og derfor er projektet om udlejningsboliger stadig på udviklingsstadiet. Kroen forventes at genåbne i denne måned. Det er EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har stået for salget af de tre forskellige ejendomme, som indgår i købet.

arrow Svogerslev Kro blev nedlagt af coronaen
22. juli 2020 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:11
arrow Ejer håber på nyt liv til historisk kro efter konkurs
22. juli 2020 kl. 12:06 Opdateret: kl. 12:06
arrow Historisk kro er gået konkurs
22. juli 2020 kl. 08:42 Opdateret: kl. 08:42
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk