12. december 2018
Krimiforfatteren Rune Stefansson fra Roskilde ynder at lade sine krimier foregå i udlandet og rejser selv dertil for at lave research. Hans seneste roman foregår i Grønland, som han har besøgt to gange. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Krimiforfatteren Rune Stefansson fra Roskilde ynder at lade sine krimier foregå i udlandet og rejser selv dertil for at lave research. Hans seneste roman foregår i Grønland, som han har besøgt to gange. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krimiforfatter tog til Grønland på den forkerte årstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimiforfatter tog til Grønland på den forkerte årstid
Roskilde - 13. februar 2016 kl. 17:25
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle forfattere kan sagtens skrive romaner, der foregår eksotiske steder, uden at de nogensinde forlader deres hjemstavn. For det er vel det, man har Google Earth, Google Maps og Google Street View til?

arrow Læs også: Bayern München og FC Roskilde mødes i ny krimi

Rune Stefansson fra Roskilde er ikke den slags forfatter. Hans første roman, krimien »Blockbuster«, udspillede sig i blandt andet Argentina og Guatemala og var baseret på hans rejser i Sydamerika. Efterfølgeren »Baby Rasta« var inspireret af en rejse til Gambia, og i forbindelse med roman nummer tre, den netop udkomne »Den sidste olie«, har han været i Grønland to gange.

- Man kan bruge Google Maps til meget, men det er stadig noget helt andet at være der selv, siger han.

Rune Stefansson var første gang i Grønland i februar 2014, hvor han var 12 dage i Nuuk. Det gik dog op for ham, at han var dér på den forkerte årstid, for en del af handlingen går ud på, at en bortført person skal kunne overleve uden opvarmning, og det kan kun lade sig gøre om sommeren. Så i sommer tilbragte han halvanden uge i Ilulissat, der er Grønlands tredjestørste by.

- Nuuk er på størrelse med Grenaa og har 15.000 indbyggere, så den føles trods alt som en stor by. Men selv om Ilulissat har egen lufthavn, er der kun 5000 indbyggere, så det er en lille by, hvor man hele tiden er omgivet af naturen. Da jeg var der, skinnede solen 24 timer i døgnet, det var 10-15 grader varmt, og det summede med myg overalt. Det var lige det, jeg skulle bruge, siger han.

arrow Forfatter tager livet af FC Roskilde-spiller
24. juni 2015 kl. 19:41 Opdateret: kl. 12:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk