10. april 2021
Indehaverne af Conditoriet, der åbner den 1. april i Støden, hvor Arbejdernes Landsbank tidligere holdt til. Fra venstre bager Henrik Kold, hustruen Signe Kold og konditor Ronnie Milan. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Indehaverne af Conditoriet, der åbner den 1. april i Støden, hvor Arbejdernes Landsbank tidligere holdt til. Fra venstre bager Henrik Kold, hustruen Signe Kold og konditor Ronnie Milan. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konditori med smæk for skillingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konditori med smæk for skillingen
Opdateret 28. marts 2016 kl. 21:51
Roskilde - 25. marts 2016 kl. 08:11
Af Merete Jensen

Der er travlhed i Conditoriet. Håndværkerne banker, borer og skruer, for der er mange ting, som skal være på plads, inden de første lækkersultne gæster kan bydes indenfor den 1. april i lokalerne i Støden 1 i Roskilde.

Farverne er holdt i træ, lysebrunt læder og kobber, og et massivt lysindfald gør Conditoriet imødekommende og venligt. Den tidligere Arbejdernes Landsbank har fået et gedigent ansigtsløft.

Trekløveret, ægteparret Signe og Henrik Kold samt konditor Ronnie Milan, er drivkræfterne bag det nye tiltag, som inden længe skal forsøde gæsterne med lækre smagsoplevelser.

- Jeg har drevet Brød Værten på Nørrebro i 26 år, og det er egentlig derigennem, at Ronnie og jeg lærte hinanden at kende for godt 15 år siden, fortæller 52-årige Henrik Kold, som er uddannet bager.

Han bor i Himmelev med hustruen Signe Kold, som skal stå for det administrative og for personalet, mens Henrik Kold ifølge egne udtalelser skal befinde sig i »hullet«, kælderens bagerafdeling.

- Min arbejdsplads bliver synlig fra Conditoriets caféområde, så man vil kunne følge med i en del af mine arbejdsmetoder. Mens Henrik vil stå for brød og wienerbrød, så vil jeg for eksempel lave franske citrontærter, flødeboller, kager med forskellige mousser og gammeldags flødekager med et twist. Det gælder om at fange det brede publikum og gøre kagerne både visuelle og smagfulde på samme tid, siger konditor Ronnie Milan, 39, som også gerne kaster sig ud i bryllupskager, fest- og temakager.

Både bager og konditor forventer at udskifte sortimentet løbende, så det hele tiden er en oplevelse at komme i Conditoriet.

Med plads til 30 gæster i caféafsnittet og et skiftende menukort med sandwich, smurte boller, morgencomplet, pizzastykker, oste-, pølse- og tapastallerken samt kager, brød, kaffe, te og kakao, er der lagt op til et socialt samlingssted med central beliggenhed og gode parkeringsmuligheder.

- Vi har også salg af honning, saft, marmelade og lignende fra lokale producenter. Vi har desuden gjort det sådan, at man faktisk kan købe både smørebrætter og bestik, siger Signe Kold.

Conditoriet åbner om morgenen fredag den 1. april klokken syv og har indtil videre åbent alle ugens dage.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk