

Se billedserie
Der er travlhed i Conditoriet. Håndværkerne banker, borer og skruer, for der er mange ting, som skal være på plads, inden de første lækkersultne gæster kan bydes indenfor den 1. april i lokalerne i Støden 1 i Roskilde.
Farverne er holdt i træ, lysebrunt læder og kobber, og et massivt lysindfald gør Conditoriet imødekommende og venligt. Den tidligere Arbejdernes Landsbank har fået et gedigent ansigtsløft.
Trekløveret, ægteparret Signe og Henrik Kold samt konditor Ronnie Milan, er drivkræfterne bag det nye tiltag, som inden længe skal forsøde gæsterne med lækre smagsoplevelser.
- Jeg har drevet Brød Værten på Nørrebro i 26 år, og det er egentlig derigennem, at Ronnie og jeg lærte hinanden at kende for godt 15 år siden, fortæller 52-årige Henrik Kold, som er uddannet bager.
Han bor i Himmelev med hustruen Signe Kold, som skal stå for det administrative og for personalet, mens Henrik Kold ifølge egne udtalelser skal befinde sig i »hullet«, kælderens bagerafdeling.
- Min arbejdsplads bliver synlig fra Conditoriets caféområde, så man vil kunne følge med i en del af mine arbejdsmetoder. Mens Henrik vil stå for brød og wienerbrød, så vil jeg for eksempel lave franske citrontærter, flødeboller, kager med forskellige mousser og gammeldags flødekager med et twist. Det gælder om at fange det brede publikum og gøre kagerne både visuelle og smagfulde på samme tid, siger konditor Ronnie Milan, 39, som også gerne kaster sig ud i bryllupskager, fest- og temakager.
Både bager og konditor forventer at udskifte sortimentet løbende, så det hele tiden er en oplevelse at komme i Conditoriet.
Med plads til 30 gæster i caféafsnittet og et skiftende menukort med sandwich, smurte boller, morgencomplet, pizzastykker, oste-, pølse- og tapastallerken samt kager, brød, kaffe, te og kakao, er der lagt op til et socialt samlingssted med central beliggenhed og gode parkeringsmuligheder.
- Vi har også salg af honning, saft, marmelade og lignende fra lokale producenter. Vi har desuden gjort det sådan, at man faktisk kan købe både smørebrætter og bestik, siger Signe Kold.
Conditoriet åbner om morgenen fredag den 1. april klokken syv og har indtil videre åbent alle ugens dage.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her