9. juli 2020
Roskilde Kommune har selv fået inddrevet den manglende ejendomsskat, som Skat ikke formåede at hive ind. Foto: Kim Rasmussens
Roskilde Kommune har selv fået inddrevet den manglende ejendomsskat, som Skat ikke formåede at hive ind. Foto: Kim Rasmussens
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen har fået ryddet op efter Skats inkompetence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen har fået ryddet op efter Skats inkompetence
Roskilde - 18. januar 2019 kl. 09:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle grundejere i Roskilde uden undtagelse betalte ejendomsskat i 2017. Det står i skærende kontrast til, da Skat stod for opkrævningen og havde stort besvær med opgaven.

arrow Læs også: Dårlige betalere slipper: Gæld på 20 mio. eftergivet

Det lignede derfor en næsten umulig opgave, der blev tørret af på kommunerne med skrotningen af EFI-systemet, men den er blevet løftet med stor succes i Roskilde.

- De dygtige medarbejdere i kommunen har ganske enkelt løftet opgaven langt mere overbevisende end Skat, og selvom det har kostet ekstra fokus i en periode at få vendt udviklingen, er den ekstra arbejdsindsats en investering, der betaler sig. Den kommunale service er jo afhængig af, at vi får de forventede penge i kassen, konstaterer borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen (S), i en pressemeddelelse.

Roskilde Kommune opkræver ejendomsskat fra cirka 26.000 grundejere, som betaler mere end en halv milliard kroner årligt fordelt på to rater. I 2017 var det i alt 570 millioner kroner.

Da EFI blev skrottet tilbage i 2015, manglede Roskilde Kommune 6,2 millioner kroner i kommunekassen. Med udgangen af 2018 er den gamle gæld bragt helt i bund.

Roskilde Kommune mangler nu kun 141.000 kroner, der fortsat er i Gældsstyrelsen samt inddrivelsen af 500.000 kroner for juli-raten i 2018.

- På to år er gælden stort set væk, og det er en kurs, jeg har al mulig grund til at tro, at vi kan holde. Det vidner om, at opgaven løses bedst tæt på borgerne, så jeg håber, at vi nu får arbejdsro til at fortsætte det gode arbejde, lyder det fra Joy Mogensen.

Indtil videre kan hun ifølge Berlingske forvente, at staten overtager opgaven igen i 2021 i regi af Gældsstyrelsen, som er en del af det nye skattesystem.

Den kommunale succes med at inddrive ejendomsskat kan ifølge Roskilde Kommune blandt andet tilskrives en konsekvent kurs.

Bliver ejendomsskatten ikke betalt til tiden, får man som grundejer i Roskilde først en påmindelse, dernæst en rykker og sidst en underretning om udlæg.

Bliver der stadig ikke betalt efter underretningen foretages udlæg. Bliver der stadig ikke betalt fire uger efter udlæg, sendes kravet til advokat med henblik på at gå i fogedretten og begære ejendommen på tvangsauktion.

arrow It-system til inddrivelse af danskernes gæld er klar
22. februar 2019 kl. 09:56 Opdateret: kl. 09:58
arrow Minister forsikrer at inddrivelse af gæld går efter planen
12. februar 2019 kl. 12:22 Opdateret: kl. 12:24
arrow Ny chokrapport om Skat kaldes uhyggelig
12. februar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:22
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk