26. oktober 2020
Tine Høegs roman »Nye rejsende« var blandt de bøger, som Katinka Bjerregaard anbefalede i sin samtale med musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen. Foto: Roskilde Bibliotekerne
gallery icon

Se billedserie

Tine Høegs roman »Nye rejsende« var blandt de bøger, som Katinka Bjerregaard anbefalede i sin samtale med musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen. Foto: Roskilde Bibliotekerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katinka sang og anbefalede bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katinka sang og anbefalede bøger
Roskilde - 26. september 2020 kl. 14:09

Der var boganbefalinger og finurlige sangtekster i luften på den intime musikscene på Roskilde Bibliotek, da Katinka Bjerregaard gæst ved BEAT:LITT #14. Katinka Bjerregaard er forsanger og tekstforfatter i bandet Katinka, og hun nøjedes ikke kun med at synge på biblioteket, men delte også ud af sin litteraturpassion i en samtale med musikbibliotekar Anya Mathilde Poulsen.

Hendes tre anbefalinger var Olga Ravns science fiction-roman »De ansatte«, Cecilie Linds langdigt »Mit barn« og Tine Høegs debutroman »Nye rejsende«. Efter Katinka blev mor til tvillinger sidste år, har hun kastet sig over lydbøger, hvor netop »Nye rejsende« sammen med Dy Plambecks »Til min søster« er blandt de foretrukne.

- Det var en samtale, som jeg havde glædet mig til længe. I 2018 udgav Katinka albummet »Vokseværk«, og i den forbindelse gav hun en eftermiddagskoncert på biblioteket. Vi nåede også en kort samtale om litteratur dengang, og hun var så passioneret, at jeg lige siden har drømt om et nyt og længere besøg, fortæller Anya Mathilde Poulsen, der opfandt BEAT:LITT-formatet for fem år siden.

Her har musikere samtaler om litteratur og den inspiration, de henter fra bøger i deres egen musik. Kira Skov og Bisse er nogle af de kunstnere, der tidligere har gæstet Roskilde Bibliotek til BEAT:LITT-aftener.

Det var tydeligt, at Katinka havde glædet sig til at spille, og hun udtrykte også taknemmeligheden eksplicit og sagde, at det var rart at komme ud efter sommerens mange aflyste koncerter.

- Det var en virkelig dejlig aften. Publikum sad med afstand, men lyttede intenst, og den intime stemning skabte en helt særlig forbindelse mellem Katinka og publikum, siger Anya Mathilde Poulsen.

Samtalen kan inden længe findes som podcast på Lydspor.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk