9. juli 2020
Roskilde Katedralskole har smidt syv elever ud for en voldsepisode 9. november, hvor en elev blev slået og sparket i 16 sekunder på sin 16 års fødselsdag. Rektor Claus Niller blev ikke formildet af, at de har forsvaret sig med, at ritualet faktisk var inkluderende. Foto: Kenn Thomsen
Roskilde Katedralskole har smidt syv elever ud for en voldsepisode 9. november, hvor en elev blev slået og sparket i 16 sekunder på sin 16 års fødselsdag. Rektor Claus Niller blev ikke formildet af, at de har forsvaret sig med, at ritualet faktisk var inkluderende. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katedralskolen: Tæsk er ikke inkluderende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katedralskolen: Tæsk er ikke inkluderende
Roskilde - 04. december 2018 kl. 12:30
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Syv 1.g-elever på 15 og 16 år er nu permanent bortvist fra Roskilde Katedralskole, fordi de 9. november var med til at tæve en kammerat for sjov på hans 16 års fødselsdag. Offeret, som har erklæret sig indforstået med ritualet, kan i morgen vende tilbage til skolen efter en midlertidig bortvisning.

arrow Læs også: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Alle de bortviste klager prompte til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet over bortvisningen. Jurist Gülüm Yalcin kalder det en hård straf og mener, at rektor Claus Nillers grundlag og argumenter er helt forkerte, når han ikke har lyttet til elevernes forklaring om, at det var for sjov, og ingen kom til skade.

- Jeg synes, det er helt forkert, at han lægger den præmis til grund, at der er tale om vold. Hvis vi nu siger, at det var vold, så ville offeret have fået bare ét eneste mærke, men han har ingenting. Rektoren har simpelthen set bort fra den erklæring, jeg har vedhæftet, siger Gülüm Yalcin.

Rektor Claus Niller erkender i sin afgørelse til eleverne, at det er en hård straf.

Han havde også overvejet en mildere straf, men kunne i sidste ende ikke forene »krænkende og voldelig gruppepresadfærd« med et trygt skolemiljø. Det hjalp heller ikke de syv elever, at de i deres høringssvar kaldte episoden for »inkludering« og et »symbol på indvielse og accept« af offeret.

»På den baggrund bliver jeg på ingen måde betrygget i, at I som part i sagen har en grundlæggende forståelse for - og accept af - skolens holdning og afstandtagen til episoden - tværtimod,« skriver Claus Niller i afgørelsen.

arrow Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd
21. december 2018 kl. 15:13 Opdateret: kl. 15:11
arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
17. december 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk