6. august 2021
Siden november har Juventus Steak House i Svogerslev haft besøg af Fødevarestyrelsen fire gange. Hver gang har der været anmærkninger. Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Siden november har Juventus Steak House i Svogerslev haft besøg af Fødevarestyrelsen fire gange. Hver gang har der været anmærkninger. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juventus meldt til politiet: Restaurant fejler i fire kontroller på stribe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juventus meldt til politiet: Restaurant fejler i fire kontroller på stribe
Roskilde - 13. juni 2020 kl. 00:21
Af Steen Østbjerg

I sin nuværende konstruktion har Juventus Steak House i Svogerslev eksisteret i mindre end et år, men set ud fra Fødevarestyrelsens synspunkt har restauranten ikke fået den bedste start. Fire gange har myndighedens kigget forbi siden november, og ikke en eneste gang har kontrollanten været tilfreds med forholdene, som derimod har udløst bøder, sure smileyer og nu også en politianmeldelse.

arrow Læs også: Føj! Sorte pletter, belægninger og tykt lag af snavs i bagerforretning

Ved det første besøg i november bemærkes det i kontrolrapporten, at virksomheden fravalgte at få vejledning, som er en del af tilbuddet om udvidet førstegangskontrol. Den vejledning lader der ellers til at have været brug for, for rengøringen i køkkenet viste sig at være mangelfuld, og det var også tilfældet, da kontrollen vendte tilbage i januar, hvor der tillige blev givet indskærpelser i forhold til håndtering af fødevarer og virksomhedens egenkontrol.

Første bøde

Første gang, der faldt bøder, var ved opfølgningsbesøget, der fandt sted i begyndelsen af april. Igen kneb det gevaldigt med rengøringen: På gulvet lå madrester af ældre dato, der var belægninger i hjørnerne af køleskabet, og lysstofrørene i et emfang var fedtede, lige som der var indtørrede bananfluer på dem.

Restaurantens ejer lovede, at der ville blive gjort rent, men det forhindrede ikke den bøde, der kom for ikke at have fulgt op på de tidligere indskærpelser. Og eftersom der også ved aprilbesøget var mangelfuld, kostede også dét en bøde på 5000 kroner.

Fire ud af fire

Onsdag i denne uge kom kontrollanten forbi igen og kunne med glæde konstatere, at der nu var blevet gjort rent i Juventus. På dét punkt var der intet at sætte fingeren på. Men den risikoanalyse, som enhver restaurant skal kunne fremvise på ethvert tidspunkt, og som skal dokumentere varemodtagelse, køleopbevaring, varmebehandling og nedkøling af fødevarerne, var langtfra dækkende.

Når en restaurant har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved mindst tre ud af de seneste fire kontroller, har Fødevarestyrelsen mulighed for at skrue bissen på. I Juventus' tilfælde er det fire ud af fire, så i stedet for at forsøge sig med endnu en bøde har myndigheden nu meldt Juventus Steak House til politiet.

Store Børs smiler igen

Et andet sted i Roskilde har Gourmethuset Store Børs haft en sur smiley hængende, men nu er den væk. De hængende mundvige var resultatet af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i januar, hvor den mest graverende ting, der blev konstateret, var, at den kontrolrapport, som gæsterne i restauranten kunne se, ikke var den seneste.

I februar 2019 resulterede en kontrol i en elitesmiley, men den blev taget fra Store Børs i forbindelse med endnu et kontrolbesøg, der fandt sted i november, hvor virksomhedens egenkontrol ikke levede op til kravene.

Og ved endnu et besøg i januar i år var det stadig kontrolrapporten fra februar 2019 - den med elitesmileyen - der hang i restaurantens indgangsparti. Den slags bliver straffet med en sur smiley og en bøde på 2000 kroner. Men alt det er historie nu, og ved kontrollen, der fandt sted tirsdag i denne uge, var der ikke en finger at sætte på noget som helst.

arrow Sur smiley til café: Bevarede ikke det kølige overblik
19. juli 2021 kl. 05:21 Opdateret: kl. 13:21
arrow Bager får bøde og sur smiley
24. maj 2019 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:40
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk