22. september 2021
Pia Kloster har været ildsjælen bag de mange år med sommerjazz i Djalma Lunds Gård, og hun er fortsat aktiv på flere fronte i Roskildes Musikliv.
Pia Kloster har været ildsjælen bag de mange år med sommerjazz i Djalma Lunds Gård, og hun er fortsat aktiv på flere fronte i Roskildes Musikliv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jazz-Pia fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jazz-Pia fylder 70
Roskilde - 28. juli 2021 kl. 13:14

En af musikbyen Roskildes kendte skikkelser, jazz-sangerinden, Pia Kloster, fylder 70 år 31. juli.

Hendes forældre var et munter par, nemlig Kylle og Børge 'blik' Hansen. Hun havde fire søskende bl.a. Cäte, der var gift med kunst-købmand Steffen Hansen, samt Per med flre DM-titler i H-både.

Pias musikalske karriere startede for alvor i 1977, da hun mødte troubadouren 'René fra Lejre', som også var en fremtrædende skikkelse i det lokale musikliv. De to optrådte sammen med visesang, og Pia nåede bl.a. at optræde i Tivolis kendte Visevershus.

På et tidspunkt var hun med sin visetrio til en talentkonkurrence i Ribe, hvor 1. præmien var en Fiat 500. Desværre blev hun kun nummer to og måtte derfor tage toget hjem med en t-shirt som trøstpræmie.

Start på lørdagsjazz
Hendes tidligere musikalske makker René fra Lejre havde også et jazzorkester og fik lokket Pia til at synge i denne genre. Hun fik startet et lokalt band Plenum, der bla. spillede hos Kælderhalsen og på Stedet, som begge lå i Hersegade i bygningen, hvor Gustav Wieds Vinstue nu har til huse.

Hendes karriere tog for alvor fart, da lørdags-jazzen i 1986 startede i den dengang nyrestaurerede Djalma Lunds Gård, hvor hun fik samlet sit Kloster Band, der fortsat spiller, selv om der er skiftet lidt ud.

Orkestret har spillet ved mange privatfester og har i 30 år været fast programpunkt ved Socialdemokratiets grundlovs-møder i Palæhaven.

Samtidig har Pia Kloster også nået at synge med flere af de store danske jazzmusikere. F.eks. hos Kansas City Stompers, Fessors Big City Band og Ib Glindemans Orchstra.

Noget at leve af
Trods sit åbenlyse talent kunne Pia ikke leve at musikken alene og har haft almindeligt arbejde ved siden af.

Hun har bl.a. været sekretær for marketingschefen i Danske Slagterier på Axelborg og var i en årrække derefter ansat hos et reklamebureau. Til sidste sluttede hun med ni år som studienævnssekretær på RUC, før hun gik på pension i 2016.

Pia Kloster ligger dog ikke stille af den grund og bruger nu sit gode organisations-talent på flere fronter.

Hun er formand i Roskilde Jazz Days og står fortsat for sommerjazzen, selv om denne nu er blevet fortrængt fra Djalma Lunds Gård til Museumsøen ved Roskilde Havn.

Senest er hun blevet formand for det lokale tv hos Kanal Roskilde.

- Selv om jeg på den måde har travlt, er det dejligt at holde sig i gang, siger fødselaren op til sin runde dag med halvfjerde sinde tyve år i bagagen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk