19. oktober 2018
Tuncay Yilmaz (S, th) til eidfest sammen med viceborgmester Poul Andersen (S) og borgmester Joy Mogensen (S). Nu mener førstnævnte, at han er i spil som formand til et nyt integrationsudvalg. Foto: Jens Wollesen
Tuncay Yilmaz (S, th) til eidfest sammen med viceborgmester Poul Andersen (S) og borgmester Joy Mogensen (S). Nu mener førstnævnte, at han er i spil som formand til et nyt integrationsudvalg. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Integrationsudvalg eller ej skaber røre i andedammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integrationsudvalg eller ej skaber røre i andedammen
Roskilde - 12. januar 2018 kl. 12:48
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nye byråd er mindre end to uger gammelt, men er allerede ved afprøve magtbalancen mellem det altdominerende socialdemokrati og den forslåede opposition, der vil være opmærksom på ikke at blive kørt over af borgmesterpartiets absolutte flertal.

Det er lanceringen nyt integrationsudvalg med Tuncay Yilmaz som formand, der skaber røre i den politiske andedam. Oppositionen er forundret over den socialdemokratiske opfindelse, men spørgsmålet er, hvor konkrete planerne er. Ifølge hovedpersonen er det hensigten at oprette et integrationsudvalg, uden man kan slå søm i endnu.

- Det er noget, vi har drøftet i gruppen, men det er ikke besluttet endnu. Alle partier skal sige ok for det, siger Tuncay Yilmaz.

Andre partier er ikke informeret om det et nyt udvalg og finder det mærkværdigt at bringe det på banen nu, når byrådet lige har fordelt udvalg og opgaver.

- Jeg kan undre mig over, at det ikke er noget, der har været i spil tidligere i konstitueringen, siger Enhedslistens Susanne Lysholm Jensen, der har hørt tale om et integrationsudvalg før valget, men ikke siden.

Ifølge Socialdemokratiets gruppeformand Henning Sørensen har partiet nu heller ikke aktuelle planer om flere udvalg.

- Det er en misforståelse. Jeg har talt med flere af vores gruppemedlemmer om de opgaver, de skal lave, og da jeg talte også med Tuncay om, hvordan vi bedre kan udnytte hans særlige kvaliteter, netværk og erfaringer, var der to-tre ting, vi synes var oplagte at arbejde videre med. Der er ikke tale om nogen beslutning om, at der bliver et nyt udvalg, siger Henning Sørensen.

Han tilføjer, at sådan en pludselig beslutning ville være i direkte modstrid med det brede samarbejde, som ledelsen af den socialdemokratiske byrådsgruppe vil lægge for dagen frem for at regere med deres absolutte flertal.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk