19. november 2019
Vikingeskibsmuseet holder fredag middag en kæntringsøvelse på fjorden i samarbejde med Østsjællands Beredskab og Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre. Sidstnævnte deltager med en redningshelikopter.
Vikingeskibsmuseet holder fredag middag en kæntringsøvelse på fjorden i samarbejde med Østsjællands Beredskab og Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre. Sidstnævnte deltager med en redningshelikopter.
Foto: Morten Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen grund til panik: Stor redningsøvelse på fjorden på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen grund til panik: Stor redningsøvelse på fjorden på fredag
Roskilde - 18. juni 2019 kl. 11:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Redningsfartøjer og vandscootere kommer til at haste ud på Roskilde Fjord på fredag den 21. juni, når en af Vikingeskibsmuseets både kæntrer med 12 personer ombord. Nej, sn.dk er ikke blevet synsk, for der er tale om en øvelse, som holdes af museet i samarbejde med Østsjællands Beredskab og Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC).

Øvelsen skal udspille sig som et realistisk scenarie for en kæntringsulykke. En af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både Sunnfjord skal kæntres, og efterfølgende skal den 12-mand store besætning »reddes«. Museets damjolle Tine, der til daglig er stand-by båd, når der er gæster på vandet, deltager også i øvelsen, hvor den skal bjærge Sunnfjord samt de løsdele fra båden, der flyder i vandet efter øvelsen.

Østsjællands Beredskab stiller med to vandscootere fra Roskilde-afdelingen samt en RIB-båd fra Jyllinge. JRCC deltager i øvelsen med en redningshelikopter, hvis den ikke er af sted på andre opgaver. Da øvelsen går blandt andet ud på at teste, hvor hurtigt redningen kan være fremme ved et forulykket skib, vil øvelsen komme til at foregå i højt tempo - også højere, end det normalt er tilladt at sejle i Roskilde Fjords inderbredning.

Det kommer med andre ord til at se dramatisk ud, så Vikingeskibsmuseet vil på forhånd gerne berolige eventuelt bekymrede tilskuere og beder byens borgere om at sprede budskabet. Øvelsen finder sted mellem klokken 12 og 13.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk