16. januar 2021
Der er ikke flere lavthængende frugter at plukke, når der skal skabes balance i budgettet for 2020, siger Joy Mogensen. Foto: Thomas Olsen
Der er ikke flere lavthængende frugter at plukke, når der skal skabes balance i budgettet for 2020, siger Joy Mogensen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen genveje til budget i balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen genveje til budget i balance
Roskilde - 23. januar 2019 kl. 14:45
Af Steen Østbjerg

Der er ingen nemme løsninger, når der skal skabes balance på næste års kommunale budget.

arrow Læs også: Radikale vil af med elitesportsaftaler

Det slår borgmester Joy Mogensen (S) fast efter et møde i økonomiudvalget, hvor det blev besluttet, at direktionen allerede i næste måned skal fremlægge to forslag til, hvordan man kan undgå et underskud i 2020, som på nuværende tidspunkt ligger i omegnen af 70 millioner kroner.

Det ene forslag bliver rent teknisk, hvor der bliver set på, hvor stor en del af det samlede budget, hvert område har, og giver hvert fagudvalg til opgave at finde besparelser, der svarer til områdets andel.

Det andet forslag vil også tage højde for, hvor der kan forudses større udfordringer med at få enderne til at nå sammen, for eksempel det specialiserede område, lige som der kan blive skelet til, hvor kommunens udgifter ligger lavt eller højt i forhold til landsgennemsnittet.

Men uanset hvilken fremgangsmåde, økonomiudvalget måtte vælge i februar, er der intet quick fix, man kan hive op af hatten for at skabe den balance, som efter borgmesteren opfattelse er helt nødvendig.

- Læren fra sidste års budget er også, at der ikke er flere lavthængende frugter, så vi »bare« lige kan effektivisere. Der er kun det hårde strukturarbejde tilbage. Vi skal have balance i budgettet for 2020 - lige som vi har det i 2019 - for vi har valgt at bruge kassebeholdningen til at investere i den fremtid, vi gerne vil have, og nu skal de investeringer til at give afkast. Nu har vi investeret, og nu er vi tilbage i hverdagen. Nu er vi i en anden virkelighed, og det er ikke en nem opgave at skabe balance - men vi har kunnet gøre det før, og vi kan også gøre det igen, siger Joy Mogensen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow K: Erhvervspakke er ren fup
01. oktober 2019 kl. 19:02 Opdateret: kl. 19:02
arrow - Skattestigning er en falliterklæring
01. oktober 2019 kl. 17:24 Opdateret: kl. 17:24
arrow Roskilde vil sætte både grundskyld og dækningsafgift op
01. oktober 2019 kl. 16:48 Opdateret: kl. 16:48
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk