25. marts 2019
Politikerne har lovet, at det ikke bliver udadreagerende beboere, der flyttes fra Lindegården i Roskilde til Viby, men i praksis er det ikke muligt at lave en sådan opdeling, viser en mailkorrespondance mellem Roskilde Kommune og Københavns Kommune. Foto: Mik
Politikerne har lovet, at det ikke bliver udadreagerende beboere, der flyttes fra Lindegården i Roskilde til Viby, men i praksis er det ikke muligt at lave en sådan opdeling, viser en mailkorrespondance mellem Roskilde Kommune og Københavns Kommune. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen garanti for ingen voldelige på nyt bosted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen garanti for ingen voldelige på nyt bosted
Opdateret 15. februar 2019 kl. 15:51
Roskilde - 15. februar 2019 kl. 11:55
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Målet er muligvis at fjerne voldelige borgere fra dem, der skal bebo et muligt nyt botilbud for sindslidende i Viby, men det vil i virkeligheden være så godt som umuligt at gøre det.

arrow Læs også: De psykisk syge er mest farlige for de ansatte eller sig selv

Det fremgår af en mail, som Københavns Kommune har sendt til Roskilde Kommune i sagen om Københavns Kommunes planer om at flytte 70 borgere fra Lindegården til et ny botilbud, man vil bygge ved siden af boldbanerne i Viby.

Det er Ekstra Bladet, der har set mailen fra Københavns Kommune, og de har også en mail fra Roskilde Kommune, hvori den erkender, at det ikke lader sig gøre at sikre en deling af de voldelige og de blide beboere på botilbuddet.

- Det er ifølge Socialforvaltningen i København svært at opdele grupperne efter, om de er udadreagerende, da dette blot er ét symptom ud af mange. (...) Så som jeg forstår det, er det ikke håndterbart at opdele efter, om de er udadreagerende, skriver Københavns Kommunes chefkonsulent, Torben Pilgaard, i en mail til sin kollega i Roskilde, Stinne Bjerg.

- Den beskrivelse jeres forvaltning kommer med udelukker heller ikke den »voldsomme gruppe«, svarer hun tilbage.

I et interview til Ekstra Bladet erkender borgmester Joy Mogensen, at der juridisk ikke kan laves en aftale om, at de udadreagerende borgere ikke ender i Viby. Men hun håber på en politisk aftale, siger hun.

- Vi ønsker en politisk aftale, hvor København lægger hånden på kogepladen og lover, at det ikke er en udadreagerende gruppe, der bliver anvist, siger hun til avisen.

arrow Her er målgruppen for nye bosteder i Viby
11. februar 2019 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08
arrow Udviklingsfirma var betænkelig over bosteder
09. februar 2019 kl. 11:51 Opdateret: kl. 17:52
arrow Borgmesteren tager til Lindegårdsmøde i Viby med kort varsel
02. februar 2019 kl. 06:34 Opdateret: kl. 17:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk