17. juni 2021
Den kommende grusgrav i Glim får denne afgrænsning. Den nordlige tredjedel ligger i Roskilde Kommune, som er ved at have fået nok af at lægge ryg til indvinding af råstoffer, der skal bruges andre steder.
gallery icon

Se billedserie

Den kommende grusgrav i Glim får denne afgrænsning. Den nordlige tredjedel ligger i Roskilde Kommune, som er ved at have fået nok af at lægge ryg til indvinding af råstoffer, der skal bruges andre steder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke sjovt at være schweizerost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke sjovt at være schweizerost
Roskilde - 27. september 2018 kl. 13:30
Af Steen Østbjerg

Det er en nærmest ufattelig mængde grus, NCC har søgt om at grave ved Glim. På næsten 25 hektar, hvoraf en tredjedel ligger på Roskildes side af kommunegrænsen, skal der udvindes op til 600.000 kubikmeter grus årligt over de næste 10 år. Omkring 30 meter skal der graves ned. 80 procent af råstofindvindingen kommer til at finde sted under grandvandspejlet.

arrow Læs også: Roskilde om grusgravning: Kig på resten af Danmark

Det er regionen, der står for at give gravetilladelsen, men Roskilde Kommune er høringspart, og byrådet besluttede i går i enighed at sende et høringssvar, som var noget skarpere end det, forvaltningen havde forfattet i første omgang. Kommunen modsætter sig ikke gravningen, men også i debatten i byrådet var det tydeligt, at Roskilde efterhånden mener at have lidt nok under at have en værdifuld undergrund. DF'eren Karsten Lorentzen konstaterede blandt andet, at grusgravningen har gjort Roskilde »hullet som en schweizerost.«

Der blev blandt andet skudt på Region Hovedstaden for ikke at være særligt ivrig efter at undersøge, om der kunne være grus i deres område.

- Ingen siger, at vi skal indvinde al den grus, hovedstaden har brug for, og når vi har gravet det her, så har vi taget vores del af det. Vi er helt med på, at der skal bygges og anlægges veje, og at det kræver grus, men der skal også være fairness over det, og det er der ikke, sagde formanden for klima- og miljøudvalget, Karim Arfaoui (S).

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Borgere om grusgrav-sag: - Vi er blevet helt overrulet
21. januar 2019 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
arrow Roskilde vil have sin del af sandkagen
05. juni 2016 kl. 08:12 Opdateret: kl. 06:24
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk