21. juni 2021
Frivilligcenter Roskilde har for andet år i træk ikke fået del i Socialstyrelsens pulje til frivilligt socialt arbejde og har derfor kun midler til at udføre den helt grundlæggende foreningsservice. Foto: Thomas Olsen
Frivilligcenter Roskilde har for andet år i træk ikke fået del i Socialstyrelsens pulje til frivilligt socialt arbejde og har derfor kun midler til at udføre den helt grundlæggende foreningsservice. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Igen: Nul kroner til Frivilligcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen: Nul kroner til Frivilligcenter
Roskilde - 09. september 2019 kl. 13:42
Af Steen Østbjerg

Over 45 millioner kroner var der i Socialstyrelsens pulje til frivilligt socialt arbejde. Frivilligcentret i Roskilde havde søgt om 300.000 kroner, men fik ikke én.

arrow Læs også: Frivilligcenter skal have ny formand

PUF-puljen, som den kaldes, modtog ansøgninger for et samlet beløb, der samlet set var næsten tre gange større end puljen,

- Vi har søgt en midler fra PUF-puljen 10 år i træk, og de første otte år har vi også fået penge. Vi har oplevet før, at vi er blevet tildelt et nedsat beløb, når der har været for mange ansøgninger, men sidste år fik vi slet ingenting, og heller ikke i år. Vi var ellers godkendt og opfyldte alle betingelser, men den besked, vi fik, var, at der var så mange ansøgninger, og der var andre, der var mere relevante, siger Michael Riedel, Frivilligcentrets sekretariatsleder.

For Frivilligcentret selv betyder afslaget, at økonomien bliver stram. De ressourcer, der er brugt på at søge om puljemidler - Michael Riedel anslår, at det svarer til indsatsen fra en fuldtidsmedarbejders i en måned - er tabt, og der bliver ikke mulighed for at sætte gang alle de ekstra aktiviteter, man gerne ville.

Afslaget har også sat gang i nogle overvejelser om, hvordan Frivilligcentret fremover skal skaffe ekstra penge til en ekstra indsats.

- Det har været oppe på sidste bestyrelsesmøde, om vi skal overveje en ny strategi. Det kan være at søge private fonde eller samarbejde med fonde, der har nogle specielle fokuspunkter. Nu er det andet år i træk, vi kommer til at køre for nedsat kraft, og det er nok skriften på væggen, så der er grund til at overveje, hvad vi skal fremover. Men det er op til bestyrelsen at afgøre. Heldigvis er vi sikret økonomisk i kraft af vores kontrakt med kommunen, men vi vil også gerne gøre noget ekstra, siger Michael Riedel.

arrow Frivilligcenter åbner langsomt
01. juni 2020 kl. 18:40 Opdateret: kl. 14:49
arrow Tinghusets brugere får en times ekstra parkering
18. november 2019 kl. 05:19 Opdateret: kl. 16:58
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk