23. februar 2020
Sådan har kassetrækket været de seneste år i Roskilde. Især i 2017 og 2018 blev der gjort et stort indhug i kommunens opsparing.
Sådan har kassetrækket været de seneste år i Roskilde. Især i 2017 og 2018 blev der gjort et stort indhug i kommunens opsparing.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem har skylden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem har skylden?
Roskilde - 12. september 2019 kl. 13:57
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om krybben i Roskilde Kommune måske ikke er helt tom endnu, bides hestene alligevel flittigt. Mange af partierne i byrådet havde i hvert fald travlt med at pege fingre ad hinanden, da talen faldt på, hvem der har ansvaret for, at det nu er til at se bunden i kommunekassen.

arrow Læs også: S: Det er svært at have flertal

Henning Sørensen (S) mente, at det ligger hos et stort flertal i det nuværende og forrige byråd. Merete Dea Larsen (DF) så anderledes på det.

- De partier, der i årevis har stået model til budgetterne, bør tage ansvar. Udfordringerne skyldes ikke ét år, men skyldes adskillige års håbløs ageren, hvor man har brugt og brugt og brugt. Der er noget rablende galt, sagde hun og tilføjede, at »Konservative har blåstemplet samtlige røde budgetter, der har bragt os til, hvor vi er i dag«.

Daniel Prehn (S):
- Selvfølgelig har vi et ansvar, men det har I også. Det lyder som om, vi har vredet armen om på jer og bare sagt nej, nej, nej, hvis I er kommet med effektiviseringsforslag, sagde han.

Jeppe Trolle (R) »tilstod« også at være medskyldig.

- Vi er medansvarlig for alle budgetaftaler, der er lavet i min tid i byråd, men jeg kan ikke genkende, at vi har kørt økonomien ud over kanten eller har soldet pengene væk. En diskussion om, hvem der har brugt pengene, orker jeg ikke. Det blame game er spild af tid, sagde Jeppe Trolle.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Kritik af borgmester for tilknappede spareøvelser
03. september 2019 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk