19. februar 2020
Vikingeskibsmusset vil rigtig gerne høre publikums ideer til det nye museum, som er på vej. Det kan blandt andet ske ved et borgermøde den 8. oktober. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Vikingeskibsmusset vil rigtig gerne høre publikums ideer til det nye museum, som er på vej. Det kan blandt andet ske ved et borgermøde den 8. oktober. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad skal der være på et nyt vikingeskibsmuseum?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad skal der være på et nyt vikingeskibsmuseum?
Roskilde - 21. august 2019 kl. 14:13
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerede nu - længe før det ligger helt fast, at Vikingeskibshallen bliver jævnet med jorden - er Vikingeskibsmuseet gået på jagt efter input til det museum, som skal rejse sig af »asken«.

I disse dage sker det ved at museet, meget low-tech, har sat en masse store plancher op på museet og bedt publikum om at give sit besyv med. Interessen for at give sin mening til kende har været overvældende, og ifølge udstillingsinspektør Louise Henriksen er der mange guldkorn imellem.

- Vi har både bedt om, at publikum svarer på, hvad der er bedst, og hvad der er værst, og hvad publikum ønsker sig. Det hele kan jo give os værdifuldt input, siger hun.

På sedlerne står der fx, at glasfacaden ud mod fjorden er smuk og bør bevares. Andre ønsker sig mulighed for at bade, når de kommer på museet - måske et havnebad - og andre igen skriver om vikingemusik, muligheden for at trække i vikingetøj og et værksted, hvor man kan følge smedningen af våben.

- Alle de input, vi får, samler vi sammen og giver til de rådgivere og arkitekter, som vil byde ind på det nye, og så må vi se, hvad der falder ned, når de ryster træet med ideer, siger Louise Henriksen.

For at få endnu flere med vil der blive afholdt borgermøde den 8. oktober om udviklingen af museet. Der er endnu ikke sat en lokation på mødet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk