2. december 2020
Verdensarvsdagen blev fejret med forskellige arrangementer som foredrag, koncerter og skoleaktiviteter, hvor elever kunne blive klogere på Roskilde Domkirke som verdensarv. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Verdensarvsdagen blev fejret med forskellige arrangementer som foredrag, koncerter og skoleaktiviteter, hvor elever kunne blive klogere på Roskilde Domkirke som verdensarv. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husk at vi har en verdensarv i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husk at vi har en verdensarv i Roskilde
Roskilde - 29. september 2018 kl. 10:22
Af Katrine H. Kristensen

For første gang blev der holdt verdensarvsdag, da Roskilde Domkirke fredag blev hyldet som verdensarv. Der var arrangementer fra morgen til aften med koncerter, foredrag, middelalderværksted og forskellige skoleaktiviteter i løbet af dagen ved domkirken, Roskilde Museum og Kulturstrøget.

arrow Læs også: Vejarbejde var med til at fortælle om verdensarv

Jesper Kejlhof, formand for verdensarvsudvalget, havde længe set frem til denne dag.

- Jeg havde svært ved at sove i nat. Det er en dag, man har glædet sig til, da der ligger mange arbejdstimer bag, siger han og fortsætter:

- Det at vi har en verdensarv i byen, er noget, Roskilde kan være virkelig stolt af. Domkirken er udnævnt som verdensarv på lige fod med den kinesiske mur og pyramiderne. Det viser bare, hvor stort det er. Derfor er jeg glad for, at vi har fået en dag, hvor vi i byen kan være med til at fejre det.

Jesper Kejlhof oplever, at det er langt fra alle, der ved, at domkirken er en del af verdensarven. Derfor håber han, dagen bliver brugt på at opleve og blive klogere på domkirken og dens fortællinger.

- Verdensarvsdagen handler ligeså meget om, at vi har en forpligtigelse til at fortælle de kommende generationer om Roskilde Domkirke som verdensarvssted. Verdensarvsteder overlever ved, at folk kender historien bag, så det er vigtigt, at vi får formidlet kirkens historie videre. Vi har alle et fælles ansvar for at bevare verdensarven, siger han.

arrow Sådan skriver man en verdensarvssang
12. september 2019 kl. 06:56 Opdateret: kl. 15:15
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk