13. december 2017
Det kan både koste en bøde og godt naboskab, hvis man ikke har styr på sin hund, viser en dom fra Retten i Roskilde. Foto: Maja Dige Christensen
Det kan både koste en bøde og godt naboskab, hvis man ikke har styr på sin hund, viser en dom fra Retten i Roskilde. Foto: Maja Dige Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundeejer får bøde for manglende snor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundeejer får bøde for manglende snor
Opdateret 24. marts 2016 kl. 08:31
Roskilde - 22. marts 2016 kl. 15:46
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 48-årig kvinde fra en landsby lidt uden for Roskilde er blevet idømt en bøde på 2000 kroner for ikke at have styr på sine hunde.

Ifølge DAGBLADET Roskilde ejer kvinden et par halvstore racehunde, som ofte løber frit omkring på hendes landejendom, der er beliggende lige inden for byskiltet ved indkørslen til landsbyen. Haven er indhegnet, men gårdspladsen er ikke, så da der en lørdag i november sidste år kom uventede gæster i hjemmet, løb en af hundene ud på gårdspladsen, da kvinden åbnede døren for de besøgende. Fra gårdspladsen løb hunden videre over på den anden side af vejen, hvor den stod og gøede af naboens hund, som naboen var ude at lufte.

Ifølge naboen er det sket talrige gange, og flere gange har det også ført til politianmeldelse, hvilket den 48-årige kvinde selv betragter som chikane.

Hun nægtede sig skyldig i at have overtrådt hundeloven, idet hun var tiltalt efter en paragraf, som alene gælder i byer og områder med bymæssig bebyggelse, og en landsby med 80 beboere ikke betegnes som en bymæssig bebyggelse, mener hun. Retten var imidlertid uenig og kendte hende skyldig.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk