14. april 2021
Det hollandske skib Fantastiko lagde tirsdag aften til i Roskilde Havn efter at have taget prøver af havvandet for plastik op langs den jyske Vestkyst og hen over Skagerak og Kattegat ind til Roskilde Fjord. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det hollandske skib Fantastiko lagde tirsdag aften til i Roskilde Havn efter at have taget prøver af havvandet for plastik op langs den jyske Vestkyst og hen over Skagerak og Kattegat ind til Roskilde Fjord. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hollandsk plastik-ekspedition kom til Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hollandsk plastik-ekspedition kom til Roskilde
Roskilde - 09. august 2018 kl. 13:51
Af Katrine H. Kristensen

Den hollandske miljøorganisation By the Ocean We Unite er i disse dage på danmarksekspedition for at undersøge udbredelsen af plastikaffald. Der er taget prøver af havvandet for plastik op langs den jyske Vestkyst, hen over Skagerak og Kattegat ind mod Roskilde Fjord, hvor de tirsdag aften lagde til i Roskilde Havn.

arrow Læs også: 100 kilo affald fjernet langs fjorden

Onsdag var besætningen klar til at tage imod besøgende, da der var rundvisning på skibet »Fantastiko«. Målet med ekspeditionen i Danmark er klar.

- Først og fremmest vil vi gerne oplyse om plastikforurening i havet. Plastik er overalt, det er i vores egen baghave og i vores kyster. Vi vil snakke om, hvad der ligger i vandet, og hvilken konsekvens det har. Men vi vil også gerne tale om løsninger, siger Nanne Van Hoytema, som er havbiolog og forskningskoordinator for By the Ocean We Unite.

- Vi vil gerne gøre folk opmærksomme på, hvad de kan gøre hjemmefra for at mindske plastikpartikler. Man kan gøre en stor forskel ved at genbruge plastik i ens dagligdag. Vi er blevet så vant til at bruge plastik i alt for eksempel plastikposer og flasker, det er virkelig ikke nødvendigt. Meget af vores overdreven brug af plastik ender i havet og naturen, og så er det, at det bliver farligt, siger han.

Læs hele artiklen i torsdagens udgave af DAGBLADET Roskilde.

arrow Plastfri Roskilde Fjord fik overrakt fornem pris
24. august 2018 kl. 13:40 Opdateret: kl. 12:30
arrow Plastaffald er ikke kun fra skovsvin
23. april 2018 kl. 14:09 Opdateret: kl. 09:55
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk