21. oktober 2021
Sådan kan parken komme til at se ud, når højskolegrunden i Himmelev er blevet bebygget. Illustrationen er hentet fra forslaget til den lokalplan,. der nu er sendt i høring.
Sådan kan parken komme til at se ud, når højskolegrunden i Himmelev er blevet bebygget. Illustrationen er hentet fra forslaget til den lokalplan,. der nu er sendt i høring.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskolekritikere på vej mod opblødning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højskolekritikere på vej mod opblødning
Roskilde - 01. oktober 2020 kl. 12:36
Af Steen Østbjerg

Dansk Folkeparti, som har været blandt de mest tydelige fortalere for at holde fast i den lokalplan, som byrådet i 2007 vedtog for den gamle Roskilde Højskole, er ved at bløde op over for de ændringer, der er i støbeskeen.

arrow Læs også: Kø til rækkehuse på højskolegrund

Det gav partiets gruppeformand, Merete Dea Larsen, udtryk for på onsdagens byrådsmøde, hvor forslaget til en ny lokalplan blev sendt i høring - et skridt, som blev taget uden modstand fra DF.

- Vi har været blandt de største kritikere, men når vi ikke stemmer nej her, er det, fordi det er på tide at høre, hvad borgerne mener. Vi synes stadig, at det oprindelige lokalplan var den rigtige, men der er gået lang tid, så vi vælger at høre, hvad borgerne mener, og så vil vi tage stilling, sagde Merete Dea Larsen.

Venstre og EL enige

Det er især bebyggelsesprocenten, der hæves fra 25 til 34, som falder i øjnene - så meget, at Venstre og Enhedslisten lavede en fælles protokolbemærkning om, at den bør være lavere.

- Vi vil ikke totalt afvise, at der kan rettes i lokalplanen, men procenterne og byggehøjderne må ligge fast, sagde Henrik Stougaard (EL), mens Jette Tjørnelund (V) udtrykte håb om, at flertallet ville lytte til de bekymringer, borgerne i området giver udtryk for, blandt andet i forhold til indbliksgener.

Ønske om justeringer

Den lytteøvelse har man allerede været i gang med, noterede Jens Børsting (S), formanden for plan- og teknikudvalget.

- Der har været holdt en række møder med naboerne og med bygherren, som har ført til, at placeringen af punkthusene er blevet ændret, og at man undgår at fælde en række træer, hvilket også gør indbliksgenerne mindre. Der er også sket andre justeringer efter gode input fra grundejerforeningerne, men det ændrer ikke på, at der stadig er elementer i lokalplanen, de gerne ser justeret, men jeg tror, det er vigtigt, at vi nu kommer videre og får den formelle borgerinddragelse, sagde Jens Børsting.

Fysisk borgermøde

I lyset af den store interesse, der er om planerne for højskolegrunden - ved forhøringen for et år deltog flere end 200 i et møde på rådhuset - er det besluttet, at der skal være et borgermøde i høringsfasen - et rigtigt fysisk møde.

Den henlægges til Roskilde-Hallerne for at sikre, at der er den fornødne plads, og det vil finde sted den 22. oktober.

arrow - Med tiden vil naboerne blive glade for planerne for højskolen
18. februar 2021 kl. 15:19 Opdateret: kl. 15:19
arrow Afrundet højskoleprojekt i aftagende modvind
23. oktober 2020 kl. 13:54 Opdateret: kl. 12:53
arrow Højskole genopstår som luksusboliger om et år
14. marts 2020 kl. 10:04 Opdateret: kl. 15:06
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk