31. juli 2021
Sagaen med udsigt over fjorden lader til at være nær vejs ende. Et flertal af nuværende og tidligere socialdemokrater har sagt ja til, at der nu må bygges boliger på højskolegrunden. Hverken DF eller LA støtter forslaget, som ser ud til at blive stemt igennem byrådet ved næste byrådsmøde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Sagaen med udsigt over fjorden lader til at være nær vejs ende. Et flertal af nuværende og tidligere socialdemokrater har sagt ja til, at der nu må bygges boliger på højskolegrunden. Hverken DF eller LA støtter forslaget, som ser ud til at blive stemt igennem byrådet ved næste byrådsmøde. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskolegrunden: To partier siger nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Højskolegrunden: To partier siger nej
Roskilde - 04. februar 2021 kl. 18:09
Af Lars Kimer

Socialdemokratiet og to forhenværende socialdemokrater, Torben Jørgensen (SF) og Pierre Kary (K), har stemt lokalplanen for højskolegrunden i Himmelev igennem, og dermed tegner det også til, at planen får et stort flertal, når den endelig skal godkendes i byrådet på det næste møde.

arrow Læs også: - Med tiden vil naboerne blive glade for planerne for højskolen

Men to partier ønskede ikke at trykke på den grønne knap, da lokalplanen for højskolegrunden blev vendt i plan- og teknikudvalget, hvor Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stemte nej.

DF: Ikke i orden

- Jeg ønsker med vores nej at signalere, at et sådant forløb omkring en byggegrund i Roskilde kommer ikke til at ske igen. Man kan ikke bare købe en grund, lade bygningen rådne op og så ende med at få lov at bygge noget helt andet end det, der stod i den lokalplan, der var gældende, da man købte. Det går simpelthen ikke. Lige nu har vi et flertal, som mener, at det er i orden, at man gør sådan. Det er det ikke i DF, siger Merete Dea Larsen.

Hos Liberal Alliance er Lars-Christian Brask rimelig enig med sin udvalgskollega.

- Den her sag viser, at der er en tendens i Roskilde til at lade nogle borgere få noget igennem, imens der er meget stramme regler for det kæmpe store flertal. Den form for forskelsbehandling kan alle de borgere i Roskilde, som lever efter reglerne, ikke være tjent med. Der skal ikke være to sæt regler. Senest har vi også set det praktiseret i forbindelse med lokalplanen for Frederiksborgvej. Det er forkert. Vi kan ikke gradbøje reglerne, hvis vi vil tages alvorligt af borgerne, siger Lars-Christian Brask.

40 høringssvar

I høringsfasen til lokaleplanen var der massive protester mod byggeriet generelt og mod mange forskellige enkeltdele. Der er på den baggrund medtaget en del ændringer i det oprindelige lokalplanforslag.

Da der var borgermøde om sagen, var der hele 85 fremmødte, og yderligere 70 fulgte med via Facebook. Det resulterede i 40 høringssvar. En stor del af høringssvarene er fra nabogrundejerforeninger, som har sendt et fælles høringssvar. Bemærkningerne til lokalplanen kredser om fem hovedpunkter: Højde på etageboliger, sikker skolesti, trafikafvikling, parkering og øget bebyggelsesprocent.

Formand ikke bekymret

Formand for plan- og teknikudvalget, Jens Børsting (S), er af den holdning, at det er på tide, at Roskilde kommer videre fra 20 års ævl og kævl, uden at der er sket noget som helst på højskolegrunden.

- Med det her synes jeg, vi har fået landet et godt kompromis. En bebyggelsesprocent på 34 er jo ikke voldsom, og vi får et dejligt parkareal, som alle kan nyde, siger han.

Udvalgsformanden er ikke som DF og LA bekymret for, at historien vil gentage sig med spekulation i at få lavet lokalplaner om andre steder i byen, når en udvikler opkøber et areal.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for, at den historie ikke gentager sig. Folk skal kunne stole på, at det, der står i lokalplanen, gælder for alle. Nu er der 12-13 år mellem de to lokalplaner, så med det in mente, så mener jeg ikke, at der er et problem i, at en lokalplan bliver lavet om, siger Jens Børsting.

arrow Afrundet højskoleprojekt i aftagende modvind
23. oktober 2020 kl. 13:54 Opdateret: kl. 12:53
arrow Tættere byggeri, men stadig park på højskolegrund
16. september 2020 kl. 08:04 Opdateret: kl. 08:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk