16. oktober 2021
Hans Christian Nielsen er meget glad for, at højskolerne når at åbne igen for det nuværende hold elever. Nu håber forstanderen for Roskilde Festival Højskole bare, at de også kan vende tilbage til det samvær, de havde før. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Hans Christian Nielsen er meget glad for, at højskolerne når at åbne igen for det nuværende hold elever. Nu håber forstanderen for Roskilde Festival Højskole bare, at de også kan vende tilbage til det samvær, de havde før. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højskoleelever kan nok komme tilbage efter pinse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Højskoleelever kan nok komme tilbage efter pinse
Roskilde - 22. maj 2020 kl. 17:24
Af Kristian Jørgensen

Der er givet grønt lys til at genåbne højskolerne, men eleverne på Roskilde Festival Højskole må tøjle deres gensynstrang halvanden uge endnu.

arrow Læs også: Tidspres i Sundhedsstyrelsen udløser kontraordre til højskoler

Forstander Hans Christian Nielsen forventer, at de kan vende tilbage efter pinse

- Højskolerne må åbne fra på onsdag, men vi kender ikke retningslnjerne endnu, så jeg har varslet medarbejdere og elever, at vi bruger næste uge på at blive klar, og så kommer de om aftenen 1. juni, siger han.

Onsdag aftens genåbningsaftale vækker glæde på festivalhøjskolen, men meget er stadig uvist, fordi mange spørgsmål står ubesvarede.

- Vi er vildt glade over at komme i gang igen og glæder os til at lave højskole, men vi er også spændt på, hvilke retningslinjer vi får. Det bliver ikke verdens nemmeste opgave at lave god højskole, men det skal vi nok finde nogle gode veje ud af sammen med eleverne, siger HC, som er det navn, forstanderen går under til daglig.

Vil lave forsøg
Det er først og fremmest afstandskravene, som kan være svære at få til at stemme med højskolelivet, hvor fællesskabet på kryds og tværs udgør en stor del af selve meningen med opholdet.

Derfor er håbet, at Højskoleforeningen får opfyldt deres ønske om en forsøgsordning, hvor højskolen bliver betragtet som et lukket kredsløb, så eleverne kan genoptage deres normale hverdag mod, at de holder sig for sig selv i den måned, de har tilbage.

- Man laver en slags boble omkring eleverne, og så er det personalet, der hele tiden skal tænke over, hvor vi bevæger os, og hvordan vi holder afstand. Det er den model, flertallet af højskolerne gerne vil have, men det er ikke den model, efterskolerne fik siger Hans Christian Nielsen, som nu må afvente forhandlingerne om, hvilke retningslinjer højskolerne bliver underlagt.

Det handler om at give eleverne den bedst mulige afslutning på det højskoleophold, som er blevet bidt i stykker af coronakrisen.

- Det er simpelthen så synd for dem, at de skulle ramme ind i det her lige i det forår, hvor de havde besluttet, de skulle på højskole. For mange af dem er det »once in a lifetime«, så vi skal absolut give dem den bedste højskoleoplevelse med alt, hvad det indebærer, siger fórstanderen.

Vil fjerne mening
Han mener, man har fundet en god og sikker model med forsøgsordningen, som vil blive kombineret med test af eleverne. Hvis reglen bliver, at de skal holde sig i mindre grupper af 8-10 personer, så finder man også en vej frem, men det vil gøre en stor forskel.

- Vi er en højskole, der arbejder ekstremt tværfagligt inden for alle de forskellige fag og har meget fokus på at bygge store arrangementer, hvor man arbejder sammen på tværs, så derfor er den model rigtig svær for os at lave noget meningsfuldt ud fra, siger Hans Christian Nielsen.

Roskilde Festival Højskole har tidligere givet eleverne mulighed for at fortsætte på efterårsholdet til en fordelagtig pris, mens nye elever også er blevet tilbudt et helt år for et halvt års pris.

arrow Højskole: Sundhedsstyrelsen er en flok amatører
29. maj 2020 kl. 09:20 Opdateret: kl. 09:33
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk