23. marts 2019
Den nye forsinkelsestank ved Dyrskuepladsen sørger for, at Bjergmarkens Renseanlæg kan håndtere de store mængder spildevand, der kommer fra Roskilde Festival. Foto: Jens Wollesen
Den nye forsinkelsestank ved Dyrskuepladsen sørger for, at Bjergmarkens Renseanlæg kan håndtere de store mængder spildevand, der kommer fra Roskilde Festival. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helt glat: Hvordan gik det med afføringen under årets Roskilde Festival?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helt glat: Hvordan gik det med afføringen under årets Roskilde Festival?
Roskilde - 10. september 2018 kl. 14:15
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hører du til dem, som har tænkt: »Hvor længe mon der stod spildevand i den store, nye forsinkelsestank ved Roskilde Festival?«

arrow Læs også: Det er meget lort: Renseanlæg fordobler kapaciteten med enkelt kneb

Svaret er nok overraskende. For svaret er et døgn. 24 timer efter at Roskilde Festival sluttede, var den sidste rest spildevand sendt til rensning på renseanlægget på Bjergmarken.

Det skyldes nu ikke kun forsinkelsestanken, men også en ny teknologi på renseanlægget, som gør det i stand til at håndtere dobbelt så meget spildevand som tidligere.

- Vi har altid kørt tankbiler med spildevand til Høje-Taastrup Kommune for at få klaret rensningen. Det gjorde vi ikke i år. Roskilde Festival producerede 300 kubikmeter spildevand i timen, mens den stod på, fortæller John Metzsch, chef for spildevand på Bjergmarkens Renseanlæg, som lørdag fejrede, at anlægget åbnede for 25 år siden i 1993.

- Nu var festivalen i år atypisk, fordi der intet regnvand skulle håndteres, så måske det ikke går helt så glat næste år, siger han.

Med kloakeringen af campingpladsen har spildevandsfolkene nu for første gang et detaljeret mønster over, hvor og hvornår der bliver produceret spildevand på pladsen.

- Fra klokken 13 til fire bliver vores forsinkelsestank fyldt op, og fra klokken fire om morgenen til klokken 13 tømmer vi den. Det kørte snorlige, siger John Metzsch.

Det holdt ellers hårdt med at blive klar.

- Fredag 22.15 fik jeg det sidste OK på det nye system. 19 timer senere åbnede campingpladsen, så vi kørte helt til deadline, men systemet fungerer nærmest bedre end ventet, og vi kommer aldrig til at bekymre os om at håndtere spildevand fra festivalen. Ikke en gang fordi de har fået vandskyllende toiletter, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk