14. august 2020
Orla Kristensen håber, der vil være basis for at gennemføre havneudvidelsens anden etape næste år, inden anlægstilladelsen fra Kystdirektoratet udløber, men i år bliver den ikke til noget.
Orla Kristensen håber, der vil være basis for at gennemføre havneudvidelsens anden etape næste år, inden anlægstilladelsen fra Kystdirektoratet udløber, men i år bliver den ikke til noget.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havneudvidelse trukket på bedding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havneudvidelse trukket på bedding
Opdateret 10. september 2015 kl. 10:02
Roskilde - 09. september 2015 kl. 15:39
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Roskilde Havneselskab på sin generalforsamling kun vedtog en beskeden forøgelse af antallet af havnepladser, har bestyrelsen ikke opgivet en større udvidelse. Men interessen for flere bådepladser er ifølge DAGBLADET Roskilde kun lunken, så nu har bestyrelsen sat projektet i bero indtil videre.

arrow Læs også: Havneudvidelse får en sidste chance i 11. time

Udvidelsen af havnen handlede oprindeligt om 110 nye pladser, men blev af generalforsamlingen i marts begrænset til 33 ekstra pladser, der fortrinsvis kunne skabes ved en bedre udnyttelse af de eksisterende broer. Ikke desto mindre arbejdede bestyrelsen videre med en større udvidelse på yderligere 60 pladser.

- Vi havde stadig 79, der var interesserede, så vi skrev ud til dem for at afprøve deres seriøsitet. Vi skulle bruge 40 tilsagn, så det var halvdelen, der skulle sige ja, før vi ville gå i gang, og det mente vi nok skulle kunne lade sig gøre. Men det kunne det ikke, for der var kun 33, der smed pengene (52.000 kroner, red.), konstaterer Orla Kristensen.

Han har dog ikke opgivet, at det sker. Roskilde Havn har nemlig stadig over et år at løbe på i forhold til den anlægstilladelse, som Kystdirektoratet gav i februar 2014. Den bortfalder, hvis den ikke er udnyttet i løbet af tre år, og Orla Kristensen udelukker ikke, at der bliver gjort et nyt forsøg på at skaffe den fornødne opbakning i løbet af næste kalenderår.

- Det kan komme på tale i 2016, siger Orla Kristensen til DAGBLADET Roskilde.

arrow Sejlene bliver rebet på havneudvidelsen
19. marts 2015 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:20
arrow Havneudvidelse i modvind
12. marts 2013 kl. 13:11 Opdateret: kl. 12:26
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk