20. juli 2019
Himmelev Gymnasium vil i endnu højere grad gøre medier og formidling til en del af undervisningen.
Himmelev Gymnasium vil i endnu højere grad gøre medier og formidling til en del af undervisningen.
Foto: Himmelev Gymnasium Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium satser fuldt ud på medier og formidling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium satser fuldt ud på medier og formidling
Roskilde - 19. januar 2019 kl. 10:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brugen af medierne fylder mere og mere i hverdagen, og det tager Himmelev Gymnasium nu konsekvensen af med sin nye medieprofil. Fra næste skoleår vil medier, formidling og faglig argumentation være centrale elementer i alle fag på gymnasiet på Herregårdsvej.

arrow Læs også: Det er stressende og hårdt - og skideskægt at være talent

- Når verden ændrer sig, skal uddannelserne følge med. Omverdenens udfordringer og samfundets behov er markant anderledes end for blot få år siden. I et samfund hvor det aldrig har været lettere at komme til orde, er der brug for at uddanne vores unge i at gennemskue overfloden af information, kende forskel på fake og fakta og selv kunne formidle sagligt og objektivt, siger rektor Johnny Vinkel.

Eleverne på Himmelev Gymnasium kommer til at arbejde med faglig formidling og med moderne medier i alle fag. Kernen i undervisningen vil være den samme som i dag, men ude i klasserne og efter skoletid, vil den nye profil præge både afleveringer, lektier og emner. Det kan fx betyde, at fysikrapporten skal afleveres som vodcast, at eleverne skal lave radio og podcasts, og at projekter i både klassiske og mere moderne fag indtænker kreative formidlingsprodukter.

Medieblikket og træningen i faglig argumentation og formidling skal med i alle fag. Også de naturvidenskabelige.

- Vi ser et stort potentiale i at lære vores elever om faglig formidling. På universiteterne og i forskermiljøet er det jo af afgørende betydning, at man er i stand til at formidle sin viden og gøre den relevant og interessant også for et bredere publikum, siger uddannelsesleder Marianne Agentoft, der også underviser i fysik.

I løbet af sommerferien skal der bygges et særligt præsentationsrum midt på skolen med siddepladser som i et amfiteater, talerstol og glasvægge. Allerede nu har området på skolen fået kælenavnet »Orange Scene«.

Den nye profil præsenteres under overskriften »Viden og medier«, når Himmelev Gymnasium holder åbent hus onsdag den 23. januar klokken 19-21 for kommende elever og deres forældre. Der vil i øvrigt blive sendt live radio fra åbent hus-arrangementet på FM 97,8 (Dampradioens frekvens).

arrow Video og billeder: Brrrr! Lærere i iskoldt vand for velgørenhed
06. februar 2018 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:14
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk