13. august 2020
Hans-Bo Hyldig er kommet på listen over Danmarks 100 rigeste. Det hænger sammen med færdiggørelsen af den nye bydel Grønttorvet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Hans-Bo Hyldig er kommet på listen over Danmarks 100 rigeste. Det hænger sammen med færdiggørelsen af den nye bydel Grønttorvet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønttorvet sender Roskilde-rigmand i top 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønttorvet sender Roskilde-rigmand i top 100
Roskilde - 08. oktober 2019 kl. 07:03
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den storstilede byudvikling af Grønttorvet i Valby har spædet godt til i pengetanken hos Hans-Bo Hyldig, der er hovedindehaver af FB Gruppen og bor i Svogerslev ved Roskilde.

arrow Læs også: Her er højskoleprojektet

Han er for første gang kommet med på den årlige liste over Danmarks 100 rigeste, som Berlingske offentliggjorde fredag. Her indtager 54-årige Hans-Bo Hyldig en 91. plads med en formue på 1,4 milliarder kroner.

De første beboere flyttede i foråret ind i den nye bydel på det tidligere grønttorv, som er det hidtil største projekt for FB Gruppen og for hovedaktionær, grundlægger og direktør Hans-Bo Hyldig.

I regnskabsbøgerne har det givet sig udslag i en omsætning, der er steget med en halv milliard kroner til 1,7 milliarder, og overskuddet er tredoblet til 320 millioner kroner.

THOMAS OLSEN

Roskildes rigeste må derimod træde en smule tilbage på listen.

Pandora-milliardæren Winnie Liljeborgs formue er skrumpet med 125 millioner kroner, så hun nu ryger ned under en reserve på fem milliarder kroner (4,9) og fire pladser ned som landets 25. rigeste.

Winnie Liljeborg skabte sin formue ved at grundlægge smykkefirmaet Pandora sammen med sin daværende mand. Hun er nu ude af den butik, og formuedykket skyldes ifølge Berlingske udviklingen på aktiemarkedet.

Milliærderen, der bor i Veddelev, har dog stadig penge tilovers til at støtte en række velgørende formål, og hun investerer også lokalt i et byggeprojekt på Roskilde Havn, ligesom hun har købt og renoveret restaurantskibet Sagafjord.

Roskilde er også repræsenteret på listens 54.plads. Det er BR-arvingerne i familien Gjørup, som er rutsjet nedad i milliardær-rangordnen efter Top-Toys konkurs.

Kenn Thomsen

Det tabte de en tredjedel af formuen på og må nu lære at leve med at ryge ud af top 50 fra en 39. plads sidste år.

Medlemmer af Gjørup-familien har nu gang i andre forretninger, som kan hjælpe den slunkne formue 2,3 milliarder kroner. Thomas Gjørup står således bag den omdiskuterede udvikling af højskolegrunden ved Roskilde Fjord.

arrow Han bygger en hel bydel på det gamle grønttorv
18. april 2019 kl. 07:29 Opdateret: kl. 12:16
arrow Liljeborg bag nyt byggeri på museumsøen
24. oktober 2018 kl. 16:15 Opdateret: kl. 16:15
arrow Ny vinbar skal videre ud i verden
21. marts 2018 kl. 15:28 Opdateret: kl. 08:22
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk