23. september 2021
Den hidtidige frugt- og grøntforretning ved Gullandsstræde skal nu ombygges til en butik, der sælger røget fisk fra Bornholm.
Den hidtidige frugt- og grøntforretning ved Gullandsstræde skal nu ombygges til en butik, der sælger røget fisk fra Bornholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøntbutik skifter til: Røget fisk fra Bornholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøntbutik skifter til: Røget fisk fra Bornholm
Opdateret 14. september 2021 kl. 15:32
Roskilde - 14. september 2021 kl. 15:16
Af Foto: Jan Partoft

Forretningen på hjørnet af Stændertorvet og Gullandsstræde, hvor der ind til nu har været frugt- og grøntbutik og før det chokolade-forretning, skal i fremtiden handle med røgede fisk fra Bornholm samt andre varer fra klippeøen.

Sådan fortæller ejeren Thomas Vestergaard, der i mange år har haft Frugtboden i Holbæk, og som desuden vil fortsætte med frugt og grønt fra sin bod i Algade foran Skoringen.

Sammen med sin kæreste Annette har han Arnager Røgeri og Restaurant i nærheden af Rønne på Bornholm, og det er gået så godt, at de nu også fået lyst til at udvide med de samme varer i Roskilde.

I sortimentet er bl.a. røget ål, røget makrel samt både varmt- og koldrøget laks. Annette og Thomas vil dog også handle med andre varer fra Bornholm, f.eks. de kendte karameller og snaps fra Svankeke.

- Vi tror på, at der også vil være et marked for den slags i Roskilde, fortæller Thomas Vestergaard.

Stor ombygning

Lokalet ved Stændertorvet skal nu igennem en meget omfattende ombygning, så det kan bruges til at opbevare og sælge røgede fisk.

- Både gulv, vægge samt loft skal laves om, og desuden skal der jo være gode køle-faciliteter til at opbevare disse følsomme varer, fortæller Thomas Vestergaard.

Han regner med, at ombygningen kan være færdig midt i november, så den nye butik med røget fisk og andre bornholmske varer kan åbne til den tid.

tk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk