25. november 2017
Svenske Lisa Ekdahl gav i marts en udsolgt koncert på Gimle, og nu er der udsigt til flere koncerter med nordiske kunstnere, efter at spillestedet i Roskilde er blevet udpeget til Puls-arrangør. Foto: Kenn Thomsen
Svenske Lisa Ekdahl gav i marts en udsolgt koncert på Gimle, og nu er der udsigt til flere koncerter med nordiske kunstnere, efter at spillestedet i Roskilde er blevet udpeget til Puls-arrangør. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gimle med i fint nordisk selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gimle med i fint nordisk selskab
Roskilde - 19. maj 2017 kl. 07:33
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Publikum på Gimle i Roskilde kan se frem til at høre mere nordisk musik i de kommende år. Nordisk Kulturfond har udpeget 46 arrangører i projektet Puls, der skal sikre, at det er muligt at opleve flere nordiske sangere og bands på spillestederne i hele Norden.

I alt havde 105 koncertarrangører søgt om at blive Puls-arrangør i 2017-2019, og spillestedet på Helligkorsvej slap gennem nåleøjet.

- Vi ser virkelig frem til at komme i gang med dette projekt. Den nordiske scene sprudler af fantastiske livenavne, og jeg ser frem til, at vi kan præsentere nogle af disse i Roskilde. Samtidig vil jeg gøre, hvad jeg kan for at få anbefalet så mange som muligt af de fede danske acts for mine nye nordiske puls-kollegaer, siger Lauritz Jørgensen, kunstnerisk leder på Gimle.

Konkret har Gimle modtaget 116.000 kroner i støtte til otte koncerter, der skal afvikles i perioden fra august 2017 til august 2018.

Danmark er med 16 Puls-arrangører klart det land, som har flest arrangører, og udover Gimle tæller listen blandt andre Musikforeningen Drauget i Odsherred, Vega i København, Copenhagen Jazzhouse og Toldkammeret i Helsingør.

I alt har Nordisk Kulturfond uddelt støtte for 4,1 millioner kroner.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk