17. juli 2019
Billedet her viser en viper, altså en form for hugorm. Der blev fundet hugorme hos manden ved Holbækvej, men om det lige var racen som den på billedet, kan vi ikke opklare for læserne. Foto: Vladislav T. Jirousek / Shutterstock
Billedet her viser en viper, altså en form for hugorm. Der blev fundet hugorme hos manden ved Holbækvej, men om det lige var racen som den på billedet, kan vi ikke opklare for læserne. Foto: Vladislav T. Jirousek / Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giftslanger levede godt, men ulovligt ved Holbækvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giftslanger levede godt, men ulovligt ved Holbækvej
Roskilde - 07. februar 2019 kl. 06:40
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Lars Kimer
En 33-årig mand fra Roskilde fik tirsdag besøg af politiets dyreværnsenhed. Politiet havde fået et tip om, at manden havde ulovlige giftslanger i sit hjem.

arrow Læs også: 45 giftige slanger beslaglagt af politiet

- Vi fandt 10 slanger på mandens adresse. Der var tale om klapperslanger, kobraer og hugorme (ikke den danske version, red.). Dem skal man have særlig tilladelse til at have. Det havde manden ikke, og derfor fik vi hentet dem alle, siger politiassistent i Midt- og Vestsjællands dyreværnsenhed, Kamilla Blume Jørgensen.

Politiet vil ikke komme adressen nærmere end at fortælle, at det var i området der strækker sig langs Holbækvejs sydside fra Ringstedvej og til Haveforeningen Solvang ved Roskilde Katedralskole.

- Ejeren af slangerne har erkendt, at han ikke havde den korrekte tilladelse. Dyrene gik til gengæld under meget fine forhold, og det var til at se, at der var tale om en entusiast, som havde stor viden om at holde slanger. Men der skal altså en særlig tilladelse til, siger Kamilla Blume Jørgensen.

Ifølge politiet har der ikke været nogen grund til, at naboerne skulle være bekymrede over at have været naboer til slangerne.

I de ni år, som Kamilla Blume Jørgensen har været i dyreværnsenheden, har hun ikke været med til en lignende sag, så det er altså sjældent, at politiet må ud for at hente ulovlige giftslanger.

Slangerne er alle indleveret til - eller på vej til at blive det - til Terrariet i Vissenbjerg på Fyn.

arrow Politiet på jagt efter giftslanger
05. februar 2019 kl. 16:03 Opdateret: kl. 16:03
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk